Тісто для грибочків в формі
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом тіста для грибочків в формі. Тісто густе, так що можна випікати грибочки в радянських формочках, а можна сформувати грибочки вручну і запекти в духовці! смачно!
Таке тісто для грибочків в формі добре підходить для випадків, коли хочеться чимось порадувати діток. Мені в дитинстві такі грибочки і горішки готувала бабуся, і краще ласощі для мене не було. Тому, мені здається, сучасні діти теж по достоїнству оцінять цей класичний рецепт!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Борошно - 350 грам
- Горіхи - 100 грам (за смаком. Можна замінити родзинками, шоколадною крихтою, або зовсім обійтися без них)
- Ванільний цукор - 20 грам
1. Масло кімнатної температури змішаємо з цукром. Повинна вийде однорідна кремоподібна маса.
2. Далі всипаємо борошно і ванільний цукор, продовжуючи помішувати. Комков не повинно бути.
3. Горіхи окремо подрібнюємо в крихту і додамо в останню чергу. Ретельно перемішати.
4. Тісто потримаємо трохи в холодильнику, а потім наповнюємо їм формочки і випікаємо до рум'яного кольору. Готово!