Булочки в формі пташок
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ароматні булочки до чаю можна приготувати як з пісного, так і зі здобного тіста. Рекомендую вам простий рецепт булочок у формі пташок на всі випадки життя!
За традицією булочки у вигляді пташок (їх ще називають "жайворонками" ) випікали навесні, що і символізувало прихід нової пори року. У православ'ї - це данина Севастийским мученикам. Для приготування булочок у формі пташок нам знадобиться окріп, звичайна мука, трохи меду і родзинки для прикраси (можете замінити його горішками). Дивимося далі рецепт.
- Вода - 0, 3 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - За смаком
Приготуйте тісто: в 1/3 склянці окропу розчиніть мед, сіль і соняшникову олію, перемішайте.
Не чекайте, коли вода охолоне, поступово додайте склянку борошна з розпушувачем (борошна може піти трохи більше або менше, тому не намагайтеся висипати відразу всю муку). Замішуйте хвилин 10-15. Тісто має вийти, як пластилін.
З готового тіста скачайте ковбаску (товщиною з великий палець). Наріжте її на невеликі рівні шматки (нЕ дрібнити, потрібен простір для згортання пташок в вузлики). У мене вийшло 6 джгутів.
З кожного джгутика зліпите жайворонка. Для цього просто просто зав'яжіть вузлик, з одного кінця зробіть голову, а інший "сплющите" зразок хвостика, ножем зробіть пір'їнки.
Вставте родзинки у вигляді вічко, можете розрізати його навпіл.
З шести джгутів виходить шість пташок. Можете змастити їх цукровим сиропом або яєчним жовтком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 25 (перевіряйте в процесі готовність).
Ось такі рум'яні булочки у вигляді пташок виходять, якщо їх змастити жовтком. Приємного чаювання!