Рецепт Печиво терте з варенням фото

Печиво терте з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги , Печиво
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Терте печиво з варенням випікається в духовці великим пластом, а потім розрізаємо його на квадратики або прямокутники. Так готувати печиво простіше.

Опис приготування:

Тісто має бути приготовлено правильно, щоб в результаті вийшло розсипчасте печиво. Тримайте другу частину тесту в морозильній камері не більш 30 хвилин. Ще одна порада - в якості начинки не варто брати рідкісне варення, візьміть повидло або джем.

  • Борошно - 3 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло або маргарин - 300 грам
  • Варення - 200 грам
печиво терте з варенням - фото крок 1
1. Насамперед розтираємо яйця з цукром. Це можна зробити вручну.
печиво терте з варенням - фото крок 2
2. Розтоплюємо вершкове масло (можна замінити маргарином) і вливаємо до яєць. Тепер можна скористатися міксером і збити добре масу.
печиво терте з варенням - фото крок 3
3. Додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо тісто. Поділяємо на дві нерівнозначні частини, одну частину (яка менше) відправляємо в морозильну камеру.
печиво терте з варенням - фото крок 4
4. Беремо одну частину тіста і викладаємо як основу на дно форми. Робимо бортики, а в центр викладаємо варення або повидло.
печиво терте з варенням - фото крок 5
5. Дістаємо другу частину тіста і кришимо за допомогою терки зверху. Таким чином, ми"закриємо" випічку. Якщо ви відразу робите печиво, то за таким же принципом. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 25 хвилин.
печиво терте з варенням - фото крок 6
6. Випічку треба остудити і порізати на печиво. Смачного!

Схожі рецепти