Печиво терте з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Терте печиво з варенням випікається в духовці великим пластом, а потім розрізаємо його на квадратики або прямокутники. Так готувати печиво простіше.
Тісто має бути приготовлено правильно, щоб в результаті вийшло розсипчасте печиво. Тримайте другу частину тесту в морозильній камері не більш 30 хвилин. Ще одна порада - в якості начинки не варто брати рідкісне варення, візьміть повидло або джем.
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло або маргарин - 300 грам
- Варення - 200 грам

1. Насамперед розтираємо яйця з цукром. Це можна зробити вручну.

2. Розтоплюємо вершкове масло (можна замінити маргарином) і вливаємо до яєць. Тепер можна скористатися міксером і збити добре масу.

3. Додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо тісто. Поділяємо на дві нерівнозначні частини, одну частину (яка менше) відправляємо в морозильну камеру.

4. Беремо одну частину тіста і викладаємо як основу на дно форми. Робимо бортики, а в центр викладаємо варення або повидло.

5. Дістаємо другу частину тіста і кришимо за допомогою терки зверху. Таким чином, ми "закриємо" випічку. Якщо ви відразу робите печиво, то за таким же принципом. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 25 хвилин.

6. Випічку треба остудити і порізати на печиво. Смачного!