Печиво на кефірі з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Смачне солодке печиво. Я використовую варення кабачкове. Воно - незвичайне, смачне і досить густе. Якраз для такого блюда. Можна використовувати будь-яку улюблену варення.
Приготуйте тісто на основі масла і муки. Розділити на дві частини. Одну частину розкачайте і змастіть варенням. На неї викладіть варення. Зверху посипте крихтою, зробленої з другої частини тесту. Запікайте в гарячій духовці протягом 15 хвилин.
- Борошно - 450 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Варення кабачкове - 6 Ст. Ложок (або будь-яке інше)
- Жовток яєчний - 1 штука
У мисці просіяти борошно. Додати натерте на тертку холодне вершкове масло. Додати цукор і розпушувач. Швидко руками змішати борошняну суміш з маслом до стану крихти.
В отриману крихту додаємо яйце і кефір. Замішуємо міксером тісто.
Зберіть тісто в кулю. Розділити тісто 2 частини. Кожну помістіть в пакет і відправте в морозилку на 1 час.
Одну частину тіста розкачати в пласт на папері для випічки. Ображати рівно краю.
По поверхні тесту викладіть варення.
Другу частину тіста натріть на тертці і викладіть на варення натерту крихту.
Запікайте печиво в духовці при 200 градусів до готовності (15 хвилин). Готове гаряче тісто нарізати на квадратики і подати до столу.