Рецепт Кекс на кефірі з варенням фото

Кекс на кефірі з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Кекси

Дивно простий і дуже смачний кекс на кефірі з варенням в домашніх умовах стане відмінним варіантом для десерту в сімейному колі або чаювання з друзями. При бажанні його можна прикрасити кремом.

Рецепт приготування кексу на кефірі з варенням підійде для зайнятих господинь, які люблять випічку на швидку руку. Такий десерт припаде до смаку не тільки дорослим, але і дітям. При бажанні його можна також доповнити сухофруктами або цукатами, наприклад.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 150-200 грам
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Варення - 100 грам
  • Борошно - 500-550 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
кекс на кефірі з варенням - фото крок 1
1. Насамперед потрібно вбити в мисочку яйця.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 2
2. Потім додати цукор і щіпку солі. Збити масу до однорідності, але робити міцну піну не потрібно.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 3
3. Влити кефір і додати варення. Використовувати в рецепт приготування кексу на кефірі з варенням можна абсолютно все, що є під рукою. В даному випадку це слива.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 4
4. Активно перемішати все, додавши соду або розпушувач.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 5
5. Всипати в мисочку просіяне борошно і почати замішувати тісто.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 6
6. Тісто має вийти не крутим, без грудочок. Від варення буде залежати і колір готового кексу.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 7
7. Підготувати форму для кексу, попередньо змастивши її вершковим або рослинним маслом. Вилити тісто і відправити форму в розігріту духовку.
кекс на кефірі з варенням - фото крок 8
8. Випікається кекс на кефірі з варенням в домашніх умовах близько 45-55 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою або сірником, наприклад. Коли кекс готовий, його потрібно акуратно вийняти з форми і остудити як слід. Потім нарізати порційними шматочками і можна дегустувати.

Схожі рецепти