Печиво на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.
Хочете побалувати себе і близьких солоденьким? Тоді поспішаю поділитися з вами дуже простим і дійсно класним варіантом, як приготувати печиво на кефірі. Ніжне, повітряне та неймовірно смачне.
Опис приготування:
Дуже часто печиво на кефірі в домашніх умовах виходить сухуватим. Але це не той випадок. При правильній розкочування тіста і дотриманні часу випікання воно вийде у вас просто ідеальним. При бажанні його можна доповнити перед подачею глазур'ю або присипати цукровою пудрою, наприклад. Відмінний приклад швидкого і смачного десерту до чаю для всієї родини.
- Борошно - 1, 5 склянки (приблизно)
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску просійте борошно.
2. Додайте щіпку солі і трохи цукру.
3. Всипте розпушувач (також можна використовувати в рецепт приготування печива на кефірі можна використовувати соду). Все ретельно перемішайте.
4. Викладіть в миску холодну вершкове масло.
5. І розімніть все виделкою або руками до однорідності.
6. Ось така крихта вийде в результаті.
7. Тонкою цівкою влийте кефір.
8. Як випливає все перемішайте, поки не вийде однорідне тісто.
9. Приберіть готове тісто в холодильник хвилин на 20. За цей час включіть її і розігрійте її до 170 градусів.
10. Тісто розкачати на робочому столі, присипаному борошном. Ви бачите, що воно не повинно бути занадто тонким, інакше печиво просто висохне. За допомогою виїмок або склянки виріжте печиво.
11. Тепер наше печиво на кефірі в домашніх умовах можна викласти на деко, змащений маслом або застелений пергаментом, і відправити в духовку хвилин на 10-12. До речі, таке печиво чудово поєднується з шоколадною пастою або арахісовим маслом. Смачного!