Рецепт Печиво «лапки» фото

Печиво «лапки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Напередодні Нового року пора подумати, ніж будемо пригощати гостей і рідних. Наступаючий рік - рік собаки! Я пропоную спекти печінку"Лапки" , дивіться як це у мене вийшло.

Опис приготування:

Хочу розповісти вам, як приготувати печиво"Лапки" в домашніх умовах з підручних засобів і продуктів. Все виходить легко і весело, особливо коли в будинку є найменші кулінари!

Рецепт тіста для печива можна взяти будь-який, навіть пряниковий відмінно підійде. Мені подобається цей тим, що печиво виходить солодке і розсипчасте.

На приготування глазурі теж мені часу не втече, приблизно 10 хвилин - глазур готова до використання. Але пам'ятайте, білкова глазур швидко засихає, тому постарайтеся всю відразу її виробити, а якщо щось залишилося, то накрийте харчовою плівкою щільно мисочку і зберігайте в холодильнику. Хай щастить!

  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло (маргарин) - 100 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Білок яєчний - 0, 5 штуки (глазур)
  • Цукрова пудра - 100 грам (глазур)
  • Крохмаль - 0, 5 чайних ложки (глазур)
  • Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки (глазур)
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
печиво
Приготуйте продукти для печива і глазурі. Приступимо!
печиво
У борошно всипати цукор, розпушувач, покладіть шматочок масла (маргарину) холодного і розітріть руками в крихту.
печиво
Яйце розбийте над тарілочкою, відберіть половину білка для глазурі, все інше покладіть в тісто.
печиво
Замісити щільний колобок, якщо замісити не виходить, то додайте столову ложку води.
печиво
Притрусіть стіл борошном, розкачайте тісто, товщина шару приблизно 0, 5 см. Спеціальної вирубки"Лапки" у мене немає, знайти по магазинах теж не вдалося. Я вийшла з положення таким способом: вирубкою для печива"квіточку" я видавила печиво, потім просто пальцями пріплюсківала низ печива, щоб квіточку став схожий на лапку собачки.
печиво
Печиво відправте в гарячу духовку на 15 хвилин, стежте. Температура 180 градусів. Коли печиво підрум'яниться, то зніміть його з дека і остудіть на решітці.
печиво
Тепер потрібно приготувати глазур. Всипте просіяне цукрову пудру в миску. Додайте половину яєчного білка, крохмаль.
печиво
Віночком перемішуйте масу, поки вона не стане, як на фото. На цій піде хвилина-дві.
печиво
Тепер візьміть міксер або електровенчік і на мінімальних обертах збивайте масу до побіління і збільшення в обсязі.
печиво
В кінці влийте лимонний сік, ще раз міксером масу збийте.
печиво
Розділіть глазур на дві частини, однією потрібно зробити ободочки (вона повинна бути більш густа), інший - заливку всередині ободочке (вона більш рідка). Для того, щоб не заплутатися де яка, в густу я додала кавову ложечку міцної кави, вона стала потрібної консистенції і трохи темніше. В іншу я додала чайну ложку води, потім ще половинку і отримала відмінну консистенцію для заливки печива глазур'ю.
печиво
Можна використовувати тільки харчові барвники і воду для фарбування глазурі і для розведення до потрібної консистенції.
печиво
Візьміть кондитерський мішок або зіп пакетик, наповніть густий глазур'ю для обідків. Відріжте кінчик пакету і малюйте!
печиво
Ось що вийшло у мене. Дайте глазурі підсохнути, залиште печиво на 30-40 хвилин.
печиво
Тепер візьміть інший пакетик і наповніть рідшою білою глазур'ю. Відріжте кінчик і заповніть всередині обідків глазур'ю. Якщо десь не вийшло, розтягніть зубочисткою глазур, вона легко піддається поки рідка. Залиште печиво на годинку-другу, щоб повністю висох малюнок. Після зберігайте печиво в щільно закритій коробочці. Успіху і з наступаючим! !!

Схожі рецепти