Печиво «Флорида»
(покроковий рецепт з фото)
Дивно просте і надзвичайно смачне печиво з оригінальною назвою пропоную на замітку всім любителям швидких десертів. Зробити печиво "флорида" в домашніх умовах простіше простого.
Цей простий рецепт печива "флорида" знайомий багатьом під найрізноманітнішими назвами. Причиною такої популярності можна вважати те, що це печиво швидко готується, прекрасно зберігається і має неймовірні смаковими якостями.
- Маргарин - 250 грам
- Борошно - 750-800 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Варення - 1 За смаком
1. Розм'якшений маргарин або вершкове масло з'єднати з цукром.
2. Розім'яти виделкою або ложкою до однорідності.
3. Вбити яйця, додати дрібку солі і соди, всипати приблизно половину просіяного борошна.
4. Перемішувати до однорідності, всипаючи борошно, що залишилося. В рецепт приготування печива "флорида" можна додати також ванільною або мигдальної есенції, щіпку кориці або гвоздику, наприклад.
5. Додавати борошно до тих пір, поки не вийде круте тісто, яка не буде липнути до рук.
6. Відрізати приблизно чверть тесту, загорнути в харчову плівку або пакет і відправити в морозильник.
7. Час, що залишився тісто розім'яти руками на деку (пергамент для випічки не потрібен).
8. Виделкою зробити в тесті проколи, щоб вона підіймалася в процесі випічки. Намазати пласт варенням за смаком або джемом. Дістати тісто з морозилки і натерти на тертці, розподіляючи по всій поверхні.
9. Надіслати лист в розігріту духовку. Випікати печиво "флорида" в домашніх умовах близько 30 хвилин. Потім нарізати порційними шматочками, остудити і подавати до столу.