Печиво без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Навіть таке маленьке ласощі, як печиво, можна приготувати без глютену. Смачне і хрустке печиво без глютену. Ділюся рецептом.
Печиво без глютену виходить дуже смачним, і дієтично корисним. Глютен викликає здуття живота, розлади кишечника і болі в животі. Тому по можливості обмежите себе цим продуктом. Для цього досить замінити пшеничне і житнє борошно на горохову або рисову. Я пропоную вам печиво без глютену саме з рисової муки. Приємного чаювання.
- Рисове борошно - 2 склянки
- Порошок для випічки - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Маргарин - 100 грам (рослинний.)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (або ванілін.)
- Соеве молоко - 50 мілілітрів
Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти.
Розм'якшіть маргарин.
Потім змішайте всі інгредієнти в одній чашці, залийте соєвим молоком. Замісити тісто.
Зліпити з маленьких шматочком тесту печива. Викладіть на деко, покритий пекарської папером. Випікати печиво без глютену досить 5-10 хвилин.
Готове печиво дістаньте з духовці і посипте цукровою пудрою. Дайте йому трохи охолонути, і можна подавати до столу.