Мигдальне печиво без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, корисне і легке в приготуванні печиво. Любителям мигдалю особливо рекомендую! Печиво можна приготувати на полуденок дітям або подати до святкового столу. У будь-якому випадку всім сподобається.
Печиво рекомендується для людей, у яких є алергія на глютен, які хочуть схуднути або для тих, хто хоче прискорити або нормалізувати роботу шлунка. Це смачне і одночасно корисне ласощі. Його без побоювань можна давати дітям. Докладну інструкцію, як приготувати мигдальне печиво без глютену, читайте в цьому рецепті нижче.
- Несолоне масло - 125 грам (кімнатної температури )
- Цукрова пудра - 125 грам
- Яйця - 2 штуки
- Екстракт мигдалю - 1/4 чайних ложки
- Борошно - 250 грам
- Мелений мигдаль - 75 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для прикраси)
1
За допомогою міксера збивайте масло з цукровою пудрою до тих пір, поки суміш не стане блідою і пишною. Сюди ж вбийте яйця і змішайте все до однорідності.
2
У цю масу додайте мигдальний екстракт, просійте борошно і подрібнений мигдаль. Перемішайте тісто до однорідної консистенції.
3
Загорніть тісто в плівку і приберіть в холодильник на 60 хвилин.
4
Розігрійте духовку до 170 градусів. На деко викладіть папір для випічки.
5
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте приблизно до товщини 0, 5 см.
За допомогою формочок вирізуйте печива і викладайте їх на деко. У центр кожного печива помістіть цілісний мигдаль і легенько притисніть.
За допомогою формочок вирізуйте печива і викладайте їх на деко. У центр кожного печива помістіть цілісний мигдаль і легенько притисніть.
6
Випікайте 12-14 хвилин до легкої золотистої скоринки по краях.
7
Готові печива остудіть на деках приблизно 10 хвилин. Перед подачею посипте їх цукровою пудрою. Смачного!