Мигдальне печиво без борошна
(покроковий рецепт з фото)
Іноді дуже хочеться солодкого і смачної випічки, але ... Дієта або страх поправитися. Але від цього менше солодкого не хочеться. Вас виручить це блюдо - мигдальне печиво без борошна.
Воно не настільки калорійно, як випічка з борошна, але таке ж смачне. А може і ще смачніше.
- Мигдаль - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
1. Очищений мигдаль залийте окропом хвилин на 10. Тоді ви зможете легко очистити мигдальні зерна від шкірки. Очистіть мигдаль і просушіть.
2. Подрібніть мигдаль в блендері ось до такого стану.
3. Перемішайте в окремому посуді мигдаль подрібнений, цукор і ванільний цукор.
4. Окремо збийте яйце. Якщо до цього яйце полежить в холодильнику і буде холодним, то його легше буде збити. Додайте в суху суміш яйце і перемішайте всю масу.
5. Вологими руками з отриманої маси зліпити невеликі коржі за таким розміром, які ви хочете печеньки. На деко постеліть пергаментний папір або просто змастіть її маслом. Викладіть печиво на деко і випікайте близько 20-25 хвилин. Тільки стежте, будь ласка, за своєю духовкою. У мене духовка слабка і печиво турбувалося 25 хвилин. Моя подружка за 15 хвилин ледь не спалила таке печиво. Так що все залежить від духовки.