Печиво без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смачних і корисних десертів пропоную простий рецепт печива без цукру. Воно може стати відмінним перекусом і частуванням до чаю для всієї родини.
Рецепт приготування печива без цукру хороший тим, що використовувати можна абсолютно будь-які сухофрукти, які є під рукою. Якщо хочеться додати трохи більше солодощі, можна влити пару ложок сиропу до смаку.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Заголовок Бондюель - 200 грам
- Фініки - 200-300 грам
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи - 100-150 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
1. Пшеничне борошно і кукурудзяну потрібно просіяти і викласти в глибоку миску. Горіхи подрібнити трохи, але не в пудру, щоб відчувалися шматочки. При бажанні попередньо їх можна підсушити на сковороді.
2. Всипати дрібку солі і розпушувач. Ізюм замочити в гарячій воді на пару хвилин, а потім обсушити. Половину додати в тісто (в рецепт приготування печива без цукру можна використовувати також курагу, інжир, чорнослив).
3. У фініків вийняти кісточки і відправити їх разом з рештою родзинками в блендер. Подрібнити в пасту. Додати рослинне масло для консистенції.
4. Ретельно перемішати масу до однорідності. Тісто має вийти м'яким і трохи липким. Нехай вас це не лякає. Можна додати трохи меду або сиропу.
5. Пергаментом застелити деко. Руки трохи змастити олією і, відщипуючи невеликі шматочки, сформувати кульки. Надіслати лист в розігріту духовку на 10-12 хвилин.
6. Щоб зробити печиво без цукру в домашніх умовах більш оригінальним, його можна підсушити під грилем ще пару хвилин, а всередині залишити м'яким.