Печінка яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам, як приготувати печінку яловичини в ароматних спеціях зі сметаною. Це чудове основне блюдо для обіду або вечері, яке можна подати з абсолютно будь-яким гарніром за смаком.
Щоб печінка була більш соковите і ніжною, її попередньо можна замочити в молоці на півгодинки. Використання панірувальних сухарів надає чудову корочку, але їх при бажанні можна замінити борошном, наприклад. Набір спецій може також бути різним, в залежності від ваших смакових пристрастей.
- Печінка - 1/2 кілограма
- Крем - 1/2 склянки
- Цибулина - 1-2 штук
- Лук-пориста - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, зелень)
1. Печінка вимийте, очистіть від плівок при необхідності. При бажанні замочіть в молоці на півгодинки. Після обсушити і наріжте невеликими шматочками.
2. У невеликій мисці з'єднайте панірувальні сухарі, сіль і спеції. Ретельно перемішайте. На сковороді розігрійте олію.
3. Викладіть печінку в отриману суміш, ретельно перемішайте. Надішліть печінку на сковороду.
4. Додайте на сковороду нарізану цибулю і порей. Акуратно перемішайте, влийте трохи гарячої води і тушкуйте до м'якості на середньому вогні.
5. Викладіть сметану, млоїте ще пару хвилин і можна знімати з вогню. Смачного!