Пасочка
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт дріжджового тіста для пасок. З такого тіста можна зробити маленькі і великі паски. Або ж зовсім маленькі пасочки в формі для кексів, як в даному варіанті.
Пасхальна випічка настільки різноманітна, паски, віночки, сирні паски, все що побажаєте. Такі маленькі пасочки відмінно підійдуть для прикраси святкового столу або стануть хорошим подарунком для рідних і друзів. Особливо така випічка сподобається дітям.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Борошно пшеничне - 700 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 100 грам
- Посипання для пасок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У миску наливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і 2 столові ложки цукру. Все перемішуємо.
Всю борошно просіваємо через сито. Насипаємо в миску півсклянки борошна, перемішуємо. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
Опара підійшла, збільшилася в обсязі.
Додаємо склянку борошна і перемішуємо.
В окремій мисці з'єднуємо цукор, сіль, яйця і м'яке вершкове масло. Все перемішуємо.
Яйця з цукром і маслом переливаємо в миску і перемішуємо, додаючи невеликими порціями борошно.
Коли тісто стане трохи густіше, насипаємо трохи борошна на стіл, викладаємо тісто і месім, поки воно не стане еластичним і слухняним.
Курагу нарізати шматочками, перемішуємо з борошном і додаємо в тісто.
З тіста робимо грудку і кладемо його в миску. Накриваємо і прибираємо в тепле місце на 45-60 хвилин.
Тісто підійшло. Збільшилася в обсязі і стало ще м'якше.
Готове тісто трохи посипаємо борошном, осаджуємо і поділяємо на частини. Кожен шматочок тіста скачуємо в кульку і кладемо в формочки для кексів. Тесту повинно бути менше половини форми. Накриваємо форми з тестом і залишаємо в теплі на 30 хвилин, щоб тісто піднялося. Далі, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім, можна знизити температуру до 170. Паски готові, коли верхня скоринка набуває золотистий відтінок.
Цукрову пудру з'єднуємо з соком лимона і перемішуємо. Паски покриваємо глазур'ю.
Поки глазур не засохла, додаємо посипання.
Маленькі пасочки готові. Пригощайтеся. Світлого свята!