Рецепт Пасочка фото

Пасочка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Пропоную простий рецепт дріжджового тіста для пасок. З такого тіста можна зробити маленькі і великі паски. Або ж зовсім маленькі пасочки в формі для кексів, як в даному варіанті.

Пасхальна випічка настільки різноманітна, паски, віночки, сирні паски, все що побажаєте. Такі маленькі пасочки відмінно підійдуть для прикраси святкового столу або стануть хорошим подарунком для рідних і друзів. Особливо така випічка сподобається дітям.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Борошно пшеничне - 700 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Посипання для пасок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
пасочка - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
пасочка - фото крок 2
У миску наливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і 2 столові ложки цукру. Все перемішуємо.
пасочка - фото крок 3
Всю борошно просіваємо через сито. Насипаємо в миску півсклянки борошна, перемішуємо. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
пасочка - фото крок 4
Опара підійшла, збільшилася в обсязі.
пасочка - фото крок 5
Додаємо склянку борошна і перемішуємо.
пасочка - фото крок 6
В окремій мисці з'єднуємо цукор, сіль, яйця і м'яке вершкове масло. Все перемішуємо.
пасочка - фото крок 7
Яйця з цукром і маслом переливаємо в миску і перемішуємо, додаючи невеликими порціями борошно.
пасочка - фото крок 8
Коли тісто стане трохи густіше, насипаємо трохи борошна на стіл, викладаємо тісто і месім, поки воно не стане еластичним і слухняним.
пасочка - фото крок 9
Курагу нарізати шматочками, перемішуємо з борошном і додаємо в тісто.
пасочка - фото крок 10
З тіста робимо грудку і кладемо його в миску. Накриваємо і прибираємо в тепле місце на 45-60 хвилин.
пасочка - фото крок 11
Тісто підійшло. Збільшилася в обсязі і стало ще м'якше.
пасочка - фото крок 12
Готове тісто трохи посипаємо борошном, осаджуємо і поділяємо на частини. Кожен шматочок тіста скачуємо в кульку і кладемо в формочки для кексів. Тесту повинно бути менше половини форми. Накриваємо форми з тестом і залишаємо в теплі на 30 хвилин, щоб тісто піднялося. Далі, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім, можна знизити температуру до 170. Паски готові, коли верхня скоринка набуває золотистий відтінок.
пасочка - фото крок 13
Цукрову пудру з'єднуємо з соком лимона і перемішуємо. Паски покриваємо глазур'ю.
пасочка - фото крок 14
Поки глазур не засохла, додаємо посипання.
пасочка - фото крок 15
Маленькі пасочки готові. Пригощайтеся. Світлого свята!

Схожі рецепти