Паска в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Чи можна в хлібопічці зробити Паска? звичайно, можна, можливо! Показую і розповідаю, як приготувати паску в хлібопічці по простому, але перевіреного рецепту. Дивіться, і не пошкодуєте!
Хлебопечка хороша тим, що в ній і тісто підійти може, і сам паску спече. Для приготування паски в хлібопічці важливо, щоб всі продукти були кімнатної температури. Тому молоко підігрійте, а масло розтопіть. До речі, крім родзинок в паску ви також можете додати мак або сухофрукти (або цукати, але це вже на любителя). Змастити паску можна готової глазур'ю, але я частіше збиваю білки. Секрет пишних білих білкових піків - в щіпці солі і лимонному соці.
- Молоко - 170 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Цукор - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Борошно - 400 грам
- Ванільна есенція - За смаком
- Ізюм - За смаком
Якщо вам подобається паску з родзинками, замочіть його (родзинки) попередньо.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, масло вершкове краще розтопіть. У контейнер хлібопічки внесіть продукти в наступним порядку: тепле молоко, в нього - дріжджі, цукор, сіль, масло вершкове і яєчні жовтки, а також просійте борошно.
Виставте режим "солодкий хліб", рум'яної скоринки, вага 750 м, натисніть "старт" . Після сигналу додайте в тісто отмокшій родзинки.
Кришку не відкривайте, нехай хлібопічка зробить свою справу.
Паска виходить рівномірно пропечений.
Яєчні білки, які залишилися, збийте з дрібкою солі (можете додати лимонний сік) до білої піни. Змастіть готовий паску акуратно білками.
Також для прикраси і смачно можна додати цукрову кондітерускую посипання.
Смачного, і світлого Великодня!