Паска в хлібопічці «Мулинекс»
(покроковий рецепт з фото)
Сучасна техніка допоможе впоратися не тільки з щоденними стравами, але і зі святковою випічкою. Яскравий тому приклад - простий рецепт паски в хлібопічці "мулинекс" .
Хочу порекомендувати всім любителям великодніх смаколиків дуже ніжний, неймовірно смачний і апетитний, але при цьому досить простий рецепт паски в хлібопічці "мулинекс" . Тісто, завдяки техніці, виходить буквально повітряним. В процесі можете додавати найрізноманітніші сухофрукти і цукати, які вам до смаку.
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 0.5 кілограма
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Ізюм - 150 грам (сухий або підсолоджений )
- Цедра цитрусових - 1 За смаком
- Ваніль - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку візьміть приблизно половину молока, трохи його прогрійте. Додайте дріжджі і як слід перемішайте, щоб вони повністю розчинилися. Просійте навколо 0.5 склянки борошна прямо в відерце. Додайте молоко, і включіть програму замісу тіста на пару хвилин.
2. Залиште в теплому місці, прикривши чистим рушником, хвилин 20. Якщо в рецепті приготування паски в хлібопічці "мулинекс" ви використовуєте живі дріжджі, час можна скоротити до 15 хвилин.
3. В окрему ємність просійте близько 100 грамів борошна. Час, що залишився молоко доведіть до кипіння.
4. Влийте молоко в борошно, ретельно перемішайте, щоб тісто вийшло однорідним. З'єднайте опару з заваренной борошном, вимішують близько 2 хвилин до однорідності, потім залиште приблизно на 1 годину в теплому і сухому місці.
5. З'єднайте в невеликій мисочці 4 жовтка (білки підуть на прикрасу зверху), цукор, ванілін, цедру, сіль та інші спеції за бажання. Збийте до однорідності. Розтопити вершкове масло. Влийте все в підійшло тісто, додайте борошно, що залишилося. Місіть тісто на паску в хлібопічці "мулинекс" в домашніх умовах близько 15 хвилин, ретельно відстежуючи консистенцію.
6. Ізюм (або інші сухофрукти) обваляйте трохи в борошні і додайте в тісто.
7. Після того як ви ретельно все перемішали, залишайте тісто приблизно на пару годин.
8. Коли воно як слід підійшло, відправляйте його випікатися на 60-70 хвилин. Ось такий цікавий варіант, як приготувати паску в хлібопічці "мулинекс" .
Після можна змастити його збитим білком з цукром і прикрасити кондитерської посипкою.
Після можна змастити його збитим білком з цукром і прикрасити кондитерської посипкою.