Паска смачний
(покроковий рецепт з фото)
Пасхальна випічка - це важлива частина свята. Купити готову, звичайно, можна, можливо, але смак буде не той, тим більше, що вона не завжди свіжа. Тому вчіться робити її самі за моїм рецептом.
Тим більше, що це не так складно. Потрібно тільки вибрати відповідне тісто, щоб воно вийшло пористим, а зовні добре пропеклося. Загалом, вам вам буде корисно дізнатися, як приготувати паску смачний з цукатами. Цікавою ноткою буде цедра апельсина. Солодко-кислий кекс прикрасить ваш святковий стіл.
- Борошно - 1, 3-1, 5 кілограма
- Вершкове масло - 200 грам
- Дріжджі - 50 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукати - 200 грам
- Ізюм - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 800 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 2 щіпки
- Посипання кондитерська - За смаком
Спочатку зробіть опару. У теплому молоці розведіть дріжджі, трохи борошна і 5 ст. Ложок цукру. Накрийте опару рушником, і залиште її на 1-1, 5 години в теплому місці.
Потім до опари додайте борошно, що залишилося, 11 ст. Ложок цукру, сіль, розтоплене масло, сметану, ванілін і відокремлені від білків жовтки. Вимішайте тісто. Потім додайте цукати, родзинки і цедру апельсина. І ще раз добре перемішайте. Залиште тісто ще на півтори години.
Тісто розподіліть в форми для випічки, заповнивши їх наполовину. Залиште їх ще на півгодини підійти. Потім приберіть паски в духовку при 180 градусах на 20-25 хвилин.
Зробіть білкову суміш. Збийте білки з цукром, що залишився. Покрийте сумішшю злегка остиглий паску, а також додайте посипання.
Повітряний смачний паска готова! Щасливого свята Пасхи!