Паска смачний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 9
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Пасхальна випічка - це важлива частина свята. Купити готову, звичайно, можна, можливо, але смак буде не той, тим більше, що вона не завжди свіжа. Тому вчіться робити її самі за моїм рецептом.
Опис приготування:
Тим більше, що це не так складно. Потрібно тільки вибрати відповідне тісто, щоб воно вийшло пористим, а зовні добре пропеклося. Загалом, вам вам буде корисно дізнатися, як приготувати паску смачний з цукатами. Цікавою ноткою буде цедра апельсина. Солодко-кислий кекс прикрасить ваш святковий стіл.
- Борошно - 1, 3-1, 5 кілограма
- Вершкове масло - 200 грам
- Дріжджі - 50 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукати - 200 грам
- Ізюм - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 800 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 2 щіпки
- Посипання кондитерська - За смаком
Спочатку зробіть опару. У теплому молоці розведіть дріжджі, трохи борошна і 5 ст. Ложок цукру. Накрийте опару рушником, і залиште її на 1-1, 5 години в теплому місці.
Потім до опари додайте борошно, що залишилося, 11 ст. Ложок цукру, сіль, розтоплене масло, сметану, ванілін і відокремлені від білків жовтки. Вимішайте тісто. Потім додайте цукати, родзинки і цедру апельсина. І ще раз добре перемішайте. Залиште тісто ще на півтори години.
Тісто розподіліть в форми для випічки, заповнивши їх наполовину. Залиште їх ще на півгодини підійти. Потім приберіть паски в духовку при 180 градусах на 20-25 хвилин.
Зробіть білкову суміш. Збийте білки з цукром, що залишився. Покрийте сумішшю злегка остиглий паску, а також додайте посипання.
Повітряний смачний паска готова! Щасливого свята Пасхи!