Парфе з сметани
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч варіантів приготування парфе. Всі вони по-своєму цікаві. Для мене ж найкращим і улюбленим завжди залишається рецепт приготування парфе з сметани з ягодами.
Так як же приготувати парфе з сметани в домашніх умовах? Для початку потрібно підготувати желатин, який пізніше додасть красиву форму нашому десерту. Потім сметана збивається з цукром і розділяється на чотири рівних порції, змішаних з какао, буряком і ягодами. З цих порцій і желатину і формується майбутнє парфе. Дотримуйтесь наведеному нижче рецептом з фотографіями, щоб не упустити нічого важливого. Хай щастить!
- Крем - 900 грам
- Яблучний сік - 1/2 склянки
- Желатин - 25 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Ягоди - 1/2 склянки (журавлина і смородина)
- Буряк - 1 штука
Желатин залийте яблучним соком і залиште на 40 хвилин. Потім розігрійте (на водяній бані), повинна вийти однорідна маса. Сметану збийте з цукром, розлийте отриману суміш по чотирьом склянках: 1) крем, змішана з какао, 2) крем + протерті ягоди, 3) крем + сік буряка 4) крем.
У кожну склянку сметани додайте 1/4 частина желатину (додавати безпосередньо перед заливкою).
Першим в форму залийте склянку сметани з какао, поставте на 10 хвилин в морозилку. Потім заливаємо сметану з протертими ягодами, відправляємо в морозилку. Далі повторюємо процедуру з рештою двома шарами.
Виходить ось таке листкове парфе.
Смачного!