Рецепт Панкейкі на кефірі 2,5% фото

Панкейкі на кефірі 2,5%
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Панкейкі

Панкейкі - це традиційні американські млинці невеликого розміру. У нашій кухні такі міні-млинці завоювали популярність особливо в дитячому меню. Їх готують для сніданку або полудня.

Як ми вже говорили, панкейкі - це маленькі американські оладки. Готувати їх найкраще для дітей, оскільки вони відмінно поміщаються в маленькій руці. Але і для дорослих таке домашнє ласощі можна приготувати на полуденок або сніданок. Подавати панкейкі можна з будь-якими добавками на ваш смак. Кефір в даному рецепті використовується 2, 5% жирності.

  • Кефір - 150 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 1 склянок
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Цукор - За смаком
панкейкі на кефірі 2, 5% - фото крок 1
1. Дуже простий рецепт (аналогічні я вже пропонувала). Найсмачніше панкейкі виходять на жирному кефірі. Ще смачними панкейкі виходять на молоці і дріжджах (ми вже такі готували, рецепт можна знайти на сайті). Отже, змішуємо кефір з содою, цукром, яйцем і розтопленим вершковим маслом. Замішуйте звичайним віночком. Додавайте борошно до отримання консистенції густої сметани.
панкейкі на кефірі 2, 5% - фото крок 2
2. Смажити їх краще на сковороді без масла (ми додаємо масло в тісто). Я дуже люблю свою млинцеву сковороду, на ній не тільки панкейкі виходять дивовижними.
панкейкі на кефірі 2, 5% - фото крок 3
3. Смажимо з обох боків до рум'яного кольору. На такій сковороді вони смажаться швидко і (найголовніше) без додавання масла.
панкейкі на кефірі 2, 5% - фото крок 4
4. Під час смаження панкейкі трохи піднімаються. Чим густіше ви зробите тісто, тим пишніше вийдуть готові панкейкі.
панкейкі на кефірі 2, 5% - фото крок 5
5. Подавайте їх зі сметаною, згущеним молоком, джемом, топінгом або будь-якими добавками на ваш смак.

Схожі рецепти