Панкейкі на кефірі 2,5%
(покроковий рецепт з фото)
Панкейкі - це традиційні американські млинці невеликого розміру. У нашій кухні такі міні-млинці завоювали популярність особливо в дитячому меню. Їх готують для сніданку або полудня.
Як ми вже говорили, панкейкі - це маленькі американські оладки. Готувати їх найкраще для дітей, оскільки вони відмінно поміщаються в маленькій руці. Але і для дорослих таке домашнє ласощі можна приготувати на полуденок або сніданок. Подавати панкейкі можна з будь-якими добавками на ваш смак. Кефір в даному рецепті використовується 2, 5% жирності.
- Кефір - 150 грам
- Яйце - 1 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1 склянок
- Сода - 1 чайних ложок
- Цукор - За смаком
1. Дуже простий рецепт (аналогічні я вже пропонувала). Найсмачніше панкейкі виходять на жирному кефірі. Ще смачними панкейкі виходять на молоці і дріжджах (ми вже такі готували, рецепт можна знайти на сайті). Отже, змішуємо кефір з содою, цукром, яйцем і розтопленим вершковим маслом. Замішуйте звичайним віночком. Додавайте борошно до отримання консистенції густої сметани.
2. Смажити їх краще на сковороді без масла (ми додаємо масло в тісто). Я дуже люблю свою млинцеву сковороду, на ній не тільки панкейкі виходять дивовижними.
3. Смажимо з обох боків до рум'яного кольору. На такій сковороді вони смажаться швидко і (найголовніше) без додавання масла.
4. Під час смаження панкейкі трохи піднімаються. Чим густіше ви зробите тісто, тим пишніше вийдуть готові панкейкі.
5. Подавайте їх зі сметаною, згущеним молоком, джемом, топінгом або будь-якими добавками на ваш смак.