Панкейкі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати всіма давно улюблені панкейкі на кефірі. Рекомендую любителям випічки!
Щоб панкейкі були пишними, додаємо в них соду або розпушувач. Запам'ятайте, що для приготування панкейк кефір повинен бути кімнатної температури. Борошно і кефір я зазвичай додаю "на око", тісто має бути як негуста сметана.
- Яйця - 2-3 штук
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 150-250 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
У миску вбийте яйця, покладіть цукор. Всі збийте міксером.
Додайте до цієї суміші кефір кімнатної температури і сіль. Знову збийте.
Покладіть борошно, змішану з содою, і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Тепер можна налити масло і розмішати все дерев'яною ложкою.
Сковороду змажте за допомогою паперової серветки маслом і гарненько розігрійте. Викладайте тісто по дві столові ложки в середину сковороди, надаючи майбутньому панкейк круглу форму. Як тільки з'явилися невеликі бульбашки, перевертайте його на іншу сторону.
Головне - не перепечеться. Готові панкейкі на кефірі можна подавати з варенням, згущеним молоком, медом або сметаною. Смачного!