Овочеве рагу з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам варіант овочевого рагу. Страва - ніжне, соковите, з томатною кислинкою. Підходить для поста, дитячого харчування, для тих, хто сидить на дієті.
Для приготування овочевого рагу з капустою треба промити, почистити і нарізати всі овочі досить крупно. Потім викладаємо овочі шарами в казан або глибоку сковороду, солимо і перчимо, заливаємо томатним соком і Томім протягом 40 хвилин.
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Картопля - 5-6 штук (середньої величини)
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком (петрушка, кріп, базилік)
1. Приготуємо продукти для рагу. Частина продуктів у мене вже вимита і нарізана заздалегідь.
2. Цибуля ріпчаста очищаємо, миємо й нарізаємо великими півкільцями.
3. Картопля очищаємо, нарізаємо великими кубиками.
4. Беремо глибоку сковороду або казан. Наливаємо рослинне масло. Укладаємо на дно картопля, потім цибулю. Солимо і перчимо.
5. Додаємо солодкий перець, морква. Солимо і перчимо.
6. Останній овочевий шар - капуста. Я заздалегідь її тонко нашаткувати і прим'яла руками, щоб вона швидше дала сік.
7. Поливаємо томатним соком, перчим. Можна використовувати протерті помідори у власному соку разом з соком - просто збийте все блендером.
8. Ставимо сковороду на повільний вогонь, після моменту закипання томата млоїмо під кришкою не менше 40 хвилин.
9. Овочеве рагу з капустою готове. Перед самою подачею на стіл посипте зеленню, додайте сметани. Смачного!