Овочева запіканка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ця запіканка - одна з найкращих і смачних серед інших запіканок. М'ясо для неї можна брати будь-який, але краще підійде свинина. По бажанню, використовуйте фарш - так вона вийде ніжніше.
Ця страва середньої складності, але за смаковими якостями запіканка може змагатися з багатьма іншими гарячими кулінарними шедеврами. Я використовувала м'ясо, але багато хто готує запіканку на основі фаршу. Найкраще викладати інгредієнти шарами, просочуючи їх майонезом - так блюдо вийде ніжним і соковитим.
- М'ясо - 500 грам
- Помідор - 3 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Консервована кукурудза - 1 штука
- Консервована квасоля - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - За смаком
- Рослинна олія - 30 грам (для смаження)
1. Я пропоную класичний рецепт овочевий запіканки з м'ясом, яка порадує не тільки домашніх, але і гостей.
2. Наріжте м'ясо шматочками невеликого розміру.
3. Тим часом, надішліть на сковороду цибулю і моркву.
4. Коли овочі приготуються, додайте до них м'ясо і приправи. Поки смажиться м'ясо, підготуйте болгарський перець і помідори.
5. Опустіть овочі в окріп на кілька хвилин, після чого наріжте їх дрібними шматочками.
6. Я готую овочеву запіканку з м'ясом в домашніх умовах за традиційним рецептом - шарами. Поки ви нарізали перець і помідори, м'ясо повинно було дійти до напівготовності. Викладіть отриману суміш першим шаром в форму для запікання, після чого відправте нарізані помідори і болгарський перець.
7. Наступний шар - це квасоля і кукурудза. Полийте все майонезом (я беру 67% соус).
8. На завершення, посипте на інгредієнти сир і відправте запіканку в духовку на сорок хвилин.
9. Отриману запіканку трохи остудіть і наріжте порційно. По бажанню - прикрасьте зеленню петрушки.