Овочева запіканка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне блюдо, яке можна подати як в якості гарніру, так і самостійно. Беріть рецепт на замітку!
Блюдо ніжне, соковите, яскраве. Приготувати овочеву запіканку в духовці можна в незалежності від сезону, використовуючи як свіжі овочі, так і заморожені. За бажанням можна для більш ситного варіанту додати фарш або будь-які ковбасні вироби. Всім любителям легких, простих і бюджетних страв, рекомендую придивитися до даного рецептом.
- Капуста - 700 грам
- Кабачок - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Сир - 120 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Розігрійте сковороду з маслом і покладіть нарізану кубиками цибулю.
Обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин і додайте нарізану тонко капусту.
Обсмажте капусту до м'якості і додайте тертий кабачок і терту моркву. Якщо кабачок молодий, то шкурку можна не знімати.
Гасіть все разом до повного випаровування рідини. В кінці додайте сіль за смаком.
Для заливки з'єднайте яйця, борошно і молоко. Додайте тертий сир (трохи залиште для верху), сіль за смаком і мелений перець.
Форму для запікання змастіть маслом. Дно і боки обсипте панірувальними сухарями. З'єднайте овочі та молочну суміш, перемішайте і викладіть у форму, розрівнявши лопаткою.
Зверху покладіть нарізані часточками помідори і посипте все тертим сиром. Запікайте при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Ovoshtnaya запечені страви ГОТОВИЙ. Даємо їй трохи охолонути, а потім нарізаємо і подаємо до столу. Як гарнір або з будь-яким улюбленим соусом як самостійну страву.
Смачного!