Овочева запіканка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Мультиварка зберігає всі корисні і смакові властивості овочів. А додавання м'яса і вершків робить запіканку ще і ситним блюдом. Їм дуже легко нагодувати голодних домочадців.
Овочева запіканка краще в цього виходить в мультиварці. Для її приготування поріжте всі овочі. Цибуля, часник і морква обсмажте в чаші мультиварки протягом 5 хвилин, потім додайте капусту і спеції. Коли капуста розм'якшиться, додайте фарш і обсмажуйте до його знебарвлення. Потім залийте овочі сумішшю з вершків, сухарів, яєць і солі, яку потрібно попередньо збити за допомогою віночка, і готуйте в режимі випічки 30 хвилин. Готову запіканку охолодіть і вийміть з мультиварки. При подачі можна посипати свіжою зеленню. Смачного!
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам (можна не додавати)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
Подрібніть цибулю і часник, морква потріть на тертці.
І обсмажте їх в чаші мультиварки в режимі підсмажування протягом 5 хвилин.
Пошинкуйте капусту і також відправте в мультиварку. Продовжуйте обсмажувати. Постійно помішуючи. Коли капуста стане м'якою, додайте сіль і спеції.
Потім фарш, перемішайте і ще трохи посмажте до знебарвленні фаршу.
Вершки, сухарі, сіль і яйця змішайте і збийте вінчиком. Отриманою сумішшю залийте овочі в мультиварці, перемішайте, включите режим "випічка" і готуйте півгодини при закритій кришці. Готову запіканку охолодіть і вийміть з мультиварки. При подачі можна посипати свіжою зеленню.