Овочева запіканка з кольоровою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Легка овочева запіканка з кольоровою капустою і молочно-сирної заливкою виходить чудовою! За смаком в запіканку можна додати різні овочі (помідори, баклажан і т.Д.).
Цю страву можна готувати не тільки в літній, але і в зиязикай час (із заморожених овочів). Для приготування запіканки нам знадобиться цвітна капуста і капуста брокколі, болгарський перець, а також сир, молоко і яйця для заливки. Готується овочева запіканка з кольоровою капустою в домашніх умовах в цілому близько години і подається до столу в гарячому вигляді.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Капуста брокколі - 200 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Сіль і приправи - За смаком
1. Істинно літня страва, що не тільки смачна, але і корисне. Як відомо, кольорова капуста і капуста брокколі містять в своєму складі масу корисних речовин.
2. Нарізаємо болгарський перець шматочками великого розміру.
3. Тим часом розбираємо качани на суцвіття і відправляємо їх в киплячу підсолену воду і відварюємо близько 2 хвилин (головне - не переварити! ).
4. Беремо форму, в якій будемо робити запіканку, встеляли її пергаментом і змащуємо маслом. Викладаємо першим шаром болгарський перець.
5. Зверху викладаємо відварені суцвіття капусти.
6. Готуємо заливку: збиваємо яйця з сіллю і спеціями, додаємо молоко і доводимо заливку до однорідної консистенції.
7. Натираємо сир на середній тертці і відправляємо також в заливку. Тепер заливаємо наші овочі в формі і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
8. Якщо у вас глибока форма, то потримаєте запіканку в духовці близько 45 хвилин (контролюйте приготування самостійно, за допомогою ножа або зубочистки). Коли овочева запіканка з кольоровою капустою покриється рум'яною скоринкою - її можна витягувати з духовки.
9. Нарізаємо і подаємо до столу в гарячому вигляді. Ось така вона гарна виходить в розрізі. Смачного!