Отримувати
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Скажу відразу, що можна зробити випічку будь-якої форми і розмірів. Ви можете зробити невеликі булочки або ось таку плетінку. Розповідаю вам про простий і доступний рецепт, як приготувати здобу.
Опис приготування:
Таку здобу прийнято подавати з маслом, з варенням або медом. Ви можете зробити глазур або сироп для просочення. До столу випічку подають відразу після приготування, поки вона гаряча і «дихає», але і в холодному вигляді буде дуже смачно. Можете урізноманітнити здобу родзинками, цукатами.
- Борошно - 480 грам
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 0, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Жовток - 1 штука
1
У миску просійте 240 грам борошна, змішайте її з цукром і дріжджами. У сотейник відправте воду, молоко і вершкове масло, прогрійте до розчинення масла.
2
Влийте приготовлену суміш до борошна і дріжджів, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
3
Перекладіть тісто в чашу міксера, встановіть насадку для замішування тіста і починайте його заміс на слабких оборотах.
4
Збийте трохи все яйця, потім додайте в тісто, посоліть і просійте борошно, що залишилося.
5
Збільште швидкість і замішують близько 5-6 хвилин. Перекладіть тісто в миску і накрийте рушником, залиште приблизно на 60-80 хвилин, щоб тісто збільшилося в об'ємі в два рази.
6
Викладіть тісто на стіл і розділіть на 3 частини, кожну скрутіть в ковбаску, потім зробіть з тіста косичку.
7
Перекладіть плетінку на деко і накрийте плівкою (рушником), залиште ще на 30 хвилин.
8
Змастіть випічку жовтком і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Смачного!