Осетинський пиріг в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Осетинські пироги печуть вже сотні років, з різними начинками і варіантами приготування тіста. Сучасність у вигляді таких приладів як мультиварка вносить свої корективи в старовинний рецепт.
Спочатку замісіть для пирога дріжджове тісто. Дайте йому піднятися в теплому місці протягом години. Змішайте для начинки подрібнену зелень, сир і сіль. Розділити тісто на частини, кожну з них розімніть в тонкий корж, викладіть частина начинки і зберіть краю коржі поверх начинки. Долонями розімніть пиріг, надавши йому круглу форму. Помістіть його в змащену чашу мультиварки і випікання протягом 30 хвилин. Готові пироги складіть стопкою, рясно змастивши вершковим маслом, і стільчик для годування. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Осетинський сир - 250 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Зелень (Braai, Зелена цибуля, кріп) - 1 пучок
- Пучок шпинату - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - За смаком
Змішайте теплу воду, дріжджі, сіль, борошно і рослинне масло. Замісити тісто. Залиште його підніматися на годину, потім обомніте і дайте ще хвилин 20 постояти.
Шпинат і зелень дрібно поріжте, додайте розкришений сир і сіль за смаком.
Тісто розділи 3 частини. Кожну частину розімніть в тонкий корж, викладіть частина начинки і зберіть краю коржі поверх начинки. Долонями розімніть пиріг, надавши йому круглу форму за розміром відповідну діаметру чаші мультиварки.
Змастіть чашу мультиварки маслом покладіть в неї пиріг і випікання протягом 30 хвилин в режимі випічки. Готові пироги складіть стопкою, рясно змастивши вершковим маслом, і стільчик для годування.