Оладки з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити своє повсякденне меню, приготуйте незвичайні оладки з цвітної капусти з сиром і гранатом. Ніколи не їли? А ви спробуйте. Легкий і корисний вечерю буде вам гарантований!
Віддаю перевагу вибирати смачні і не дуже калорійні страви. Нещодавно відкрила для себе хороший варіант корисного і легкого вечері. І вам із задоволенням розповім, як приготувати млинці з капустою за власним рецептом.
На замітку дівчатам! Кількість інгредієнтів розраховане на 3 порції, в одній порції - 375 кКал. Рецепт чисто «для дівчаток», ваша друга половинка навряд чи захоче вечеряти капустяним оладками.
- Цвітна капуста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Сир "фета" - 85 грам
- Цедра лимонна - 1/2 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 1/2 склянки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - 1 щіпка (червоний або чорний)
- Йогурт - 3/4 склянки
- Кмин мелений - 1/2 чайних ложки
- Гранат - 1 штука
1
З цвітної капусти зріжте суцвіття. Наріжте на невеликі шматочки. Покладіть в каструльку і поставте на вогонь. Варіть до готовності (приблизно 5-7 хвилин). Потім витягніть, обполосніть холодною водою і висушіть паперовим рушником.
2
Тепер нам потрібно збити яйця, цедру лимона і часник. Додайте туди кольорову капусту. Товкачем для картоплі гарненько роздушіть її на дрібні шматочки (до розміру маленьких горошин).
3
Додайте в отриману масу натертий сир. Акуратно перемішайте.
4
Розпушувач, борошно, сіль (1/2 чайної ложки) і перець червоний змішайте разом в невеликій мисці. Дану суміш додайте в капусту, ретельно перемішайте до однорідності.
5
У розігріту до 90 градусів духовку поставте спеціальне блюдо для запікання.
6
Починайте смажити оладки. Розжарите велику неглибоку сковороду і влийте трохи оливкового масла. Викладайте тісто так, щоб між оладками була відстань (близько 2-4 сантиметрів). Під час смаження вони будуть збільшуватися в розмірах.
7
Смажте на невеликому вогні: спочатку 2-3 хвилини на одній стороні і 1-2 хвилини на інший. Готуйте до золотисто-коричневого відтінку.
8
Перекладіть готові оладки на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Потім перекладіть оладки в блюдо і тримайте їх в духовці до тих пір, поки не будете подавати їх на стіл.
9
Тепер приготуйте дуже смачний соус: змішайте йогурт, мелений тмин, сіль і трохи меленого червоного перцю разом.
10
Дістаньте наші оладки з духовки. Полийте їх смачним соусом і прикрасьте гранатом. Буде дуже смачно, повірте. Приємно їсти не заборониш!