Оладки з кабачків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую вам спробувати найніжніші оладки з кабачків на кефірі. Це досить швидкий і простий рецепт, особливо підійде тим, хто не любить багато часу витрачати біля плити.
Оладки з кабачків на кефірі в домашніх умовах виходять дуже смачними. До того ж, їх можна подавати з різними соусами (найбільш простий варіант - це сметана або часниковий соус), також зручно брати їх з собою на пікнік.
- Кабачок - 250 грам
- Кефір - 150-200 мілілітрів
- Борошно - 7-9 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 30-50 мілілітрів (для смаження)
1. Отже, для початку потрібно яйце трохи збити виделкою з дрібкою солі. При бажанні також можна додати дрібку цукру.
2. Соду необхідно погасити в кефірі.
3. З'єднайте яйце і кефір, ретельно перемішайте.
4. Кабачок вимийте і при необхідності очистіть від шкірки. Натріть на середній терці. Якщо він свіжий і виділяється занадто багато рідини, можна злегка віджати.
5. Додайте кабачок до кефіру з яйцем. Поперчіть за смаком. При бажанні додайте свіжу зелень або спеції.
6. Поступово вводите борошно, як слід перемішуючи. Тісто не повинно бути надто крутим.
7. У цей час уже можна відправити на сковороду з рослинним маслом на вогонь. Відразу все масло не виливайте, додавайте його по чуть-чуть і в міру необхідності.
8. Викладіть оладки на сковороду, смажте їх з двох сторін до апетитної скориночки. Потім можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Подавати їх можна гарячими, але і холодні вони дуже смачні.