Рецепт Оладки з кабачків на кефірі фото

Оладки з кабачків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Рецепти для схуднення
На обід , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Рекомендую вам спробувати найніжніші оладки з кабачків на кефірі. Це досить швидкий і простий рецепт, особливо підійде тим, хто не любить багато часу витрачати біля плити.

Опис приготування:

Оладки з кабачків на кефірі в домашніх умовах виходять дуже смачними. До того ж, їх можна подавати з різними соусами (найбільш простий варіант - це сметана або часниковий соус), також зручно брати їх з собою на пікнік.


  • Кабачок - 250 грам
  • Кефір - 150-200 мілілітрів
  • Борошно - 7-9 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 30-50 мілілітрів (для смаження)
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 1
1. Отже, для початку потрібно яйце трохи збити виделкою з дрібкою солі. При бажанні також можна додати дрібку цукру.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 2
2. Соду необхідно погасити в кефірі.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 3
3. З'єднайте яйце і кефір, ретельно перемішайте.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 4
4. Кабачок вимийте і при необхідності очистіть від шкірки. Натріть на середній терці. Якщо він свіжий і виділяється занадто багато рідини, можна злегка віджати.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 5
5. Додайте кабачок до кефіру з яйцем. Поперчіть за смаком. При бажанні додайте свіжу зелень або спеції.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 6
6. Поступово вводите борошно, як слід перемішуючи. Тісто не повинно бути надто крутим.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 7
7. У цей час уже можна відправити на сковороду з рослинним маслом на вогонь. Відразу все масло не виливайте, додавайте його по чуть-чуть і в міру необхідності.
оладки з кабачків на кефірі - фото крок 8
8. Викладіть оладки на сковороду, смажте їх з двох сторін до апетитної скориночки. Потім можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Подавати їх можна гарячими, але і холодні вони дуже смачні.

Схожі рецепти