Оладки з кабачками на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Це оригінальні оладки, які можна приготувати і на сніданок, і на легку вечерю. Рекомендую всім взяти на замітку рецепт приготування оладок з кабачками на кефірі! Відмінне блюдо на кожен день.
Хто може відязикатися від оладок? особливо, якщо вони з кабачками. Смак виходить більш легким і свіжим. Блюдо ідеально підійде і тим, хто на дієті, і любителям смачних і поживних сніданків або вечерь. Щоб приготувати оладки з кабачками на кефірі, вам знадобляться свіжі кабачки, нежирний кефір і трохи зелені.
- Кефір - 1 літр
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 800 грам
- Сода - 2 чайних ложки
- Кабачки - 4 штуки
- Петрушка - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець мелений - За смаком
1
Для початку підготуйте кабачок. Натріть його на тертці і викладіть в каструлю, приправити сіллю, дайте кабачкам пустити сік. Цю рідину злийте. Нехай кабачки хвилин 10 постоять, виливайте сік, що утворився час від часу.
2
Поки кабачки наполягають, поріжте петрушку і видавіть часник в чеснокодавке.
Злийте останній раз сік з кабачків, додайте до них зелень і часник, поперчіть за смаком.
Злийте останній раз сік з кабачків, додайте до них зелень і часник, поперчіть за смаком.
3
В окрему каструлю налийте кефір, додайте яйця, цукор і 0, 5 ç.l. Солі, збийте масу (краще міксером).
Поступово додавайте борошно, маса виходить дуже густою. Не хвилюйтесь, при з'єднанні з кабачками вона стане більш рідкою.
Поступово додавайте борошно, маса виходить дуже густою. Не хвилюйтесь, при з'єднанні з кабачками вона стане більш рідкою.
4
З'єднайте кефірну масу з кабачками, перемішайте.
Розігрійте сковороду, налийте рослинне масло, викладайте масу ложкою.
Обсмажуйте оладки з двох сторін до золотистого кольору.
Розігрійте сковороду, налийте рослинне масло, викладайте масу ложкою.
Обсмажуйте оладки з двох сторін до золотистого кольору.
5
Готові оладки з кабачками на кефірі подавайте зі сметаною.
Смачного!
Смачного!