Оладки на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути простіше, ніж зробити смачні, ароматні і повітряні оладки? Незважаючи на велику різноманітність варіантів їх приготування, розповім свій рецепт, як приготувати оладки на сніданок.
В основному печу оладки до сніданку, буває, що і до полуденка. Вони готуються дуже швидко, а виходять повітряними, легкими, смачними і ароматними. Дуже люблю їх їсти з різними сиропами (наприклад, з ягідним, шоколадним або ванільним), а можна за старою звичкою подати їх зі сметаною.
- Борошно пшеничне - За смаком
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цукровий пісок - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Апельсинова цедра - 2 чайних ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 1 штука
1. Особливої різниці в порядку змішування інгредієнтів не бачу, тому в миску вливаю кефір, кладу яйце, соду гашу оцтом, всипав цукровий пісок. За необхідності додаю борошно (до отримання консистенції густої сметани).
2. Ретельно змішую всі складові в мисці, додаю апельсинову цедру (вона додасть оладки цікаві присмак і аромат).
3. Тісто виходить густим, навіть тягучим, обов'язково без грудочок.
4. Сковороду розігріваю з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Ложкою викладаю оладки, смажу їх з двох сторін до появи золотистого кольору.
5. Готові оладки подаю обов'язково гарячими.