Оладки на кефірі та молоці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб оладки вийшли особливо пишними і смачними, використовуйте в однакових пропорціях і молоко, і кефір. Чим менше масла для смаження ви будете використовувати, тим краще.
Оладки можна подавати як гарячими, так і холодними, з варенням або з джемом. У США і Канаді подібні оладки називають панкейкі - абсолютно не жирні, повітряні і легкі. При цьому оладки довго не втрачають свіжості навіть на наступний день. Але головний їх плюс в тому, що готуються вони без дріжджів та, отже, у них відсутня не дуже приємний для багатьох дріжджовий запах і присмак. Дивіться, як приготувати млинці на кефірі та молоці!
- Борошно - 4 склянки (пшеничне просіяне)
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Цукор - 2 чайних ложки
- Кефір - 600 мілілітрів
- Молоко - 600 мілілітрів
Просіваємо борошно в глибоку ємність. Додаємо туди яйця, соду, цукор і сіль. Раджу не сипати багато цукру, так як оладки можуть погано підніматися.
Додаємо свіжий кефір і молоко. Якщо ви дістаєте кефір з холодильника, то радимо попередньо його підігріти до кімнатної температури. При додаванні кефіру намагайтеся, щоб він погасив всю насипану соду.
Змішуємо інгредієнти. При змішуванні краще користуватися ложкою, а не міксером. Перевірено досвідом, що оладки виходять смачніше, якщо тісто ретельно вимішувати звичайнісінькою ложкою.
Розігріваємо сковорідку, додаємо трохи олії. Раджу для смаження використовувати сковорідку з рифленим дном. Звичайна для млинців сковорідка для цього не підійде, так як вона плоска і зазвичай продається без кришки. Викладаємо тісто ложкою на розігріту сковорідку. Накриваємо кришкою і підсмажуємо оладки на середньому вогні. При смаженні вони сильно «підростуть».
Перевертаємо оладки - і ще кілька хвилин їх підсмажуємо. Кришкою не накривати. Готові оладки подаємо з йогуртом, сиропом, варенням або сметаною.