Оладки кефірів
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки оладки в нашій країні вміє пекти кожна господиня, здивувати рецептом, як приготувати оладки кефірів, дуже складно. Вони виходять пишні і рум'яні завжди, відмінне блюдо для всієї родини.
Кефір можна замінити кислим молоком, пахтою, ряжанкою. Можна додати в тісто ваніль, корицю, мигдальний екстракт. Обсмажуйте оладки на розпеченій сковороді з вершковим або рослинним маслом. Подавайте зі сметаною або згущеним молоком. Краще їжте їх відразу, поки вони ще гарячі.
- Кефір - 3 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. У миску налийте кефір і відправте його на середній вогонь, немає аргументів зі зворотним холодильником, але гарненько підігрійте кефір.
2. Зніміть миску з вогню і додайте соду, перемішайте віночком, потім введіть цукровий пісок і сіль.
3. Гарненько перемішайте весь вміст миски.
4. Просійте пшеничну муку і введіть в миску до рідких складових.
5. Регулюйте консистенцію тесту (якщо додасте більше, млинці вийдуть більш пишні, і навпаки).
6. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, вилийте ложкою невелику кількість тіста і обсмажуйте з одного боку.
7. Переверніть оладки і готуйте ще пару хвилин.
8. Подавайте оладки відразу після приготування зі сметаною.