Новорічні капкейкі «ЗиЯзик казка»
(покроковий рецепт з фото)
Милі і дуже смачні новорічні капкейкі "зиязик казка" з чаєм або кавою відмінно зігріють в зиязикай день і піднімуть настрій. Дивіться рецепт приготування і записуйте!
Щоб приготувати новорічні капкейкі "зиязик казка", вам знадобиться звичайне тісто для простих маффинов або кексиков. До речі, можете додати в тісто родзинки, шоколадну крихту, цукати, горішки. Для прикраси капкейков дайте своїй фантазії розгулятися! Прикрасити їх можна і ганашем, і глазур'ю, і вершками, і кремом! Я віддаю перевагу снігову білу глазур і перлинні декоративні кульки.
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 125 грам
- Вершкове масло - 135 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Імбир - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 0, 75 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Глазур - 100 грам
Увімкніть духовку розігріватися до 170 градусів. У мисці змішайте борошно, сіль, корицю і гвоздику, а також імбир.
Додайте цукрову пудру і розм'якшене масло.
Vbeyte яйця (або 2 великих, або 3 маленьких).
Розмішайте інгредієнти міксером спочатку на невеликій швидкості, потім на великий, щоб маса стала однорідною і без грудочок.
Додайте до молока ванільний екстракт і перемішайте.
Влийте молоко до основної маси і перемішайте до однорідного стану.
У форму для кексів викладіть ще паперові форми і наповніть тістом на третину (по столовій ложці приблизно).
Надішліть в розігріту до 170 градусів духовку на 22 хвилини.
Дайте капкейк охолонути, перш ніж приступити до декорування.
Розведіть глазур згідно інструкції і нанесіть на капкейкі. Потім прикрасьте декоративною посипкою для печива (я вибрала золоті і срібні перлини).
Остудіть капкейкі і подавайте. Смачного!