Ніжні м'які котлети
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичних м'ясних смажених котлет спробуйте приготувати ніжні курячі з гречаною крупою на пару - чудова альтернатива важких м'ясних страв! Рецепт ніжних м'яких котлет вашій увазі!
Насправді, ніжними і м'якими можуть бути будь-які котлети - і свинячі, і яловичі, і з птиці. Але не всякі будуть корисними, адже смажені жирні страви з м'яса - це навантаження і для кишечника, і для організму в цілому. А ось легкі курячі котлетки навпаки цілком дієтичні і соковиті виходять. Для приготування ніжних м'яких котлет ви можете скористатися пароваркою або також обсмажити їх на сковороді.
- Куряче філе - 200 грам
- Варена гречка - 100 грам
- Морквина - 0, 5 штуки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти: гречку відваріть і остудіть, морквина і цибулю очистити.
Потім через м'ясорубку пропустіть куряче філе, гречку, цибулю і моркву (овочі можете попередньо порізати дрібно, а морквину і зовсім натерти на тертці). Також в фарш додайте спецій за смаком і подрібнений часник. Потім вбийте яйце.
Перемішайте все гарненько до однорідної маси. Присолите за смаком.
З отриманого фаршу у мене зазвичай виходить котлеток 5-6. Формуйте їх мокрими руками.
Рекомендую готувати в пароварці хвилин 30-40. Якщо такої в господарстві немає, просто обсмажте на розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла рослинного до золотистої скоринки (хвилин 15-20, може менше це займає).
Рекомендую готувати в пароварці хвилин 30-40. Якщо такої в господарстві немає, просто обсмажте на розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла рослинного до золотистої скоринки (хвилин 15-20, може менше це займає).
Готові ніжні м'які котлети подавати можете з картопляним пюре або свіжими овочами. Смачного!