Рецепт Наполеон з листкового тіста фото

Наполеон з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто, Молочні продукти, Листкове тісто
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Торти, Наполеон

Один з найбільш популярних тортів легко готується вдома з готового листкового тіста. Випікаються коржі для торта швидко, крем приготуємо заварний - і кличемо друзів або рідних на чай.

Смачний торт "наполеон" з готового листкового тіста зможе приготувати навіть початківець кулінар, головне - вміти тримати качалку. Коржі печуться дуже швидко і виходять легкими і хрусткими. Найголовніше - тонко розкачати тісто і встежити за ним в духовці. А крем до торта можна зробити або заварний, або збити згущене молоко з маслом. Прикрасити торт можна, просто посипавши крихтою, або тертим шоколадом, або полити розтопленим шоколадом, або прикрасити фруктами, довіртеся своїй фантазії. Отже, розповідаю, як приготувати наполеон з листкового тіста.

  • Тісто листкове - 800-900 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Молоко згущене - 2 штуки(2 банки по 450 г)
  • Вершкове масло - 300-400 грам
  • Коньяк або бренді - 1 Ст. Ложка
наполеон з листкового тіста - фото крок 1
Насамперед викладаємо листкове тісто на стіл, нехай розморожується. Якщо у вас листове тісто, то ніяких проблем. А якщо одним полотнищем - його треба розрізати. Розрізаємо тісто на 15-16 частин.
наполеон з листкового тіста - фото крок 2
Тісто розморозити, розгортаємо його в тонкі прямокутні або квадратні коржі. Піч можна на папері для випічки, а можна просто злегка присипати деко борошном. Кожен корж обов'язково наколюємо виделкою
наполеон з листкового тіста - фото крок 3
Випікаємо коржі для торта в розігрітій до 200 градусів духовці до красивого золотистого кольору.
наполеон з листкового тіста - фото крок 4
Коржі випікаються швидко, тому спочатку спечемо їх все, а тепер займемося кремом для торта. Вершкове масло нам потрібно м'яке, додаємо до нього згущене молоко, цукрову пудру і коньяк. Збиваємо міксером до отримання однорідної і пухкої маси.
наполеон з листкового тіста - фото крок 5
Змащуємо все коржі остиглим кремом. І злегка притискаємо їх. Один корж - самий підсмажений, відпустку. Його ми потім покришимо.
наполеон з листкового тіста - фото крок 6
Obrezhem і podravnyaem кінець торт. А потім крихтою посипаємо торт і зверху, і з боків. Можна посипати подрібненими волоськими горіхами або шоколадом. Дайте торту просочитися хоча б пару годин, і можна подавати до столу.

Схожі рецепти