Наполеон з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Один з найбільш популярних тортів легко готується вдома з готового листкового тіста. Випікаються коржі для торта швидко, крем приготуємо заварний - і кличемо друзів або рідних на чай.
Смачний торт "наполеон" з готового листкового тіста зможе приготувати навіть початківець кулінар, головне - вміти тримати качалку. Коржі печуться дуже швидко і виходять легкими і хрусткими. Найголовніше - тонко розкачати тісто і встежити за ним в духовці. А крем до торта можна зробити або заварний, або збити згущене молоко з маслом. Прикрасити торт можна, просто посипавши крихтою, або тертим шоколадом, або полити розтопленим шоколадом, або прикрасити фруктами, довіртеся своїй фантазії. Отже, розповідаю, як приготувати наполеон з листкового тіста.
- Тісто листкове - 800-900 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Молоко згущене - 2 штуки(2 банки по 450 г)
- Вершкове масло - 300-400 грам
- Коньяк або бренді - 1 Ст. Ложка
Насамперед викладаємо листкове тісто на стіл, нехай розморожується. Якщо у вас листове тісто, то ніяких проблем. А якщо одним полотнищем - його треба розрізати. Розрізаємо тісто на 15-16 частин.
Тісто розморозити, розгортаємо його в тонкі прямокутні або квадратні коржі. Піч можна на папері для випічки, а можна просто злегка присипати деко борошном. Кожен корж обов'язково наколюємо виделкою
Випікаємо коржі для торта в розігрітій до 200 градусів духовці до красивого золотистого кольору.
Коржі випікаються швидко, тому спочатку спечемо їх все, а тепер займемося кремом для торта. Вершкове масло нам потрібно м'яке, додаємо до нього згущене молоко, цукрову пудру і коньяк. Збиваємо міксером до отримання однорідної і пухкої маси.
Змащуємо все коржі остиглим кремом. І злегка притискаємо їх. Один корж - самий підсмажений, відпустку. Його ми потім покришимо.
Obrezhem і podravnyaem кінець торт. А потім крихтою посипаємо торт і зверху, і з боків. Можна посипати подрібненими волоськими горіхами або шоколадом. Дайте торту просочитися хоча б пару годин, і можна подавати до столу.