Рецепт Наливка з винограду фото

Наливка з винограду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Виноград
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл
Напої

Дуже простий рецепт, як приготувати наливку з винограду. Напій виходить смачним, ароматним і насиченим. Якщо виноград солодких сортів, то кількість цукру можна зменшити, і навпаки.

Що може бути смачніше і натуральніше приготованих напоїв своїми руками? Готується все дуже просто, але, як і будь-яка інша наливка вимагає тривалого часу. Ягоди не моєму, а тільки відокремлюємо кожну окремо.

1. У сотейник наливаємо воду і додаємо цукровий пісок, ставимо суміш на вогонь, доводимо її до кипіння. Після закипання варимо близько п'яти хвилин і прибираємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Заздалегідь очищений виноград насипаємо в банку, заливаємо його готової цукрової сім'ю.

3. Шийка банки вкутуємо марлею, ставимо банку в темне і тепле місце на три дні.

4. Після того як з'явилися ознаки бродіння прибираємо марлю і встановлюємо гідрозатвор.

5. Ми залишаємо суміш мінімум на один місяць в теплому і темному місці.

6. Після закінчення бродіння проціджуємо наливку, розливаємо її по пляшках і зберігаємо в темному і прохолодному місці не більше трьох років.


  • Виноград - 2 кілограма
  • Цукровий пісок - 0, 5 кілограма
  • Вода - 0, 5 L
Що може бути смачніше і натуральніше приготованих напоїв своїми руками? Готується все дуже просто, але, як і будь-яка інша наливка вимагає тривалого часу. Ягоди не моєму, а тільки відокремлюємо кожну окремо.

1. У сотейник наливаємо воду і додаємо цукровий пісок, ставимо суміш на вогонь, доводимо її до кипіння. Після закипання варимо близько п'яти хвилин і прибираємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Заздалегідь очищений виноград насипаємо в банку, заливаємо його готової цукрової сім'ю.

3. Шийка банки вкутуємо марлею, ставимо банку в темне і тепле місце на три дні.

4. Після того як з'явилися ознаки бродіння прибираємо марлю і встановлюємо гідрозатвор.

5. Ми залишаємо суміш мінімум на один місяць в теплому і темному місці.

6. Після закінчення бродіння проціджуємо наливку, розливаємо її по пляшках і зберігаємо в темному і прохолодному місці не більше трьох років.

Схожі рецепти