Наливка из фейхоа
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний, але все ж простий рецепт наливки з фейхоа - це легкий спосіб довести, що навіть з тропічних, здавалося б, нереальних фрут можна зробити цілком реальну смачну наливку. Раджу!
Звичайно, це не зовсім класичний рецепт наливки з фейхоа - впевнена, що в Бразилії, звідки цей напій родом, все роблять по-іншому, у них адже і плоди все в достатку, і спиртне, напевно, дешевше коштує і є в більшій достатку. Але я не скаржуся, я вам розповім зараз, як приготувати наливку з фейхоа з того, що є у нас, і ви вже повірте - буде смачно!
- Фейхоа - 30 штук (стиглі плоди, можна навіть трохи перезрілі)
- Вода - 4 склянки
- Горілка - 4-5 склянок (скільки вийде, в залежності від банок)
- Цукор - 250 грам
1. Фейхоа очистимо і поріжемо кубиками. Воду тим часом доводимо з цукром до кипіння - цукор повинен розчинитися.
2. У цьому киплячому сиропі на маленькому вогні тушкуємо фрукти, поки шматочки не почнуть зменшаться в розмірах, а рідина не забарвиться.
3. А тепер розливаємо по стерильним банкам приблизно на третину або на половину від обсягу і чекаємо, поки повністю охолоне. Тільки тоді заливаємо відсутню кількість горілкою і закупорюють банки. Кожні два-три дня встряхиваем їх.
4. Наполягати наливку потрібно хоча б місяць, а краще - довше. Вона "з віком" буде тільки набирати богатсво смаку. Спробуйте, і не поспішайте все пити відразу - дайте їй час!