Наливка з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Чим незвичайним пригостити гостей за святковим столом? Поставте між приготованими стравами домашню наливку. Пропоную класичний рецепт наливки з чорної смородини в домашніх умовах.
На будь-якому святковому столі має бути наливка з чорної смородини в домашніх умовах. Цей напій користується попитом і є одним з улюблених в багатьох будинках.
- Чорна смородина - 200 грам
- Горілка або самогон - 750 мілілітрів
- Цукор - 2 щіпки
- Лимонні кірки - 1 Ст. Ложок
1.Щоб приготувати наливку з чорної смородини в домашніх умовах візьміть свіжі ягоди. Як відомо, чорна смородина здавна є відмінним лікарем, оскільки в ній джерело вітамінів.
2. У разі відсутності свіжих фруктів, візьміть заморожені. Також підготуйте горілку або очищений самогон.
3. Отже, візьміть підготовлені ягоди і гарненько їх придушити. Отриману кашку помістіть в пляшку і залийте горілкою. Додайте трохи цукру і лимонних кірок - так ви зробите смак наливки більш пікантні.
4. Ємність, в якій ви тиснули ягоди також обполосніть горілкою і перелийте в пляшку. Наливка повинна постояти в темному місці близько 5 днів - тільки після закінчення цього терміну її можна вживати. Краще, коли наливка постоїть довше (близько 20 днів).