Рецепт Наливка из терна фото

Наливка из терна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 20
Час приготування: 118 дн. 18 г. 0 хв.

Для тих, хто любить робити домашні алкогольні напої, хочу запропонувати дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати наливку з терну. Натуральна, насичена і неймовірно смачна.

Опис приготування:

Є кілька різних варіантів, і у кожного він може бути свій, але я хочу запропонувати рецепт з мінімумом турбот, хоч і з досить тривалим процесом. Так що запасіться терпінням.

1. Для початку потрібно ретельно промити терен і обсушити.

2. Підготуйте великий і чистий бутель з широкою шийкою. Всипте туди ягоди цілком.

3. Додайте цукор, струсіть бутель трохи. Накрийте горлечко чистою, складеної в декілька шарів, марлі.

4. Тепер потрібно поставити в тепле або сонячне місце бутель на 5-6 тижнів. Терн за цей час добре перебродить.

5. Після додайте приблизно літр горілки (можна трохи менше) і знову залиште. На другому етапі наливка буде настоюватися близько 2-3 місяців. Все залежить від того, який витримки напій ви віддаєте перевагу.

6. Додайте в бутель залишилася горілку, акуратно процідіть все.

7. Розлийте все по чистим пляшках і приберіть в темне і прохолодне місце. Через пару тижнів можна пробувати перший раз, що вийшло.

Чудовий аромат і смак наливки точно не залишить вас байдужими.


  • Терн - 10 кілограм
  • Цукор - 5 кілограм
  • Горілка - 7-8 літрів
Є кілька різних варіантів, і у кожного він може бути свій, але я хочу запропонувати рецепт з мінімумом турбот, хоч і з досить тривалим процесом. Так що запасіться терпінням.

1. Для початку потрібно ретельно промити терен і обсушити.

2. Підготуйте великий і чистий бутель з широкою шийкою. Всипте туди ягоди цілком.

3. Додайте цукор, струсіть бутель трохи. Накрийте горлечко чистою, складеної в декілька шарів, марлі.

4. Тепер потрібно поставити в тепле або сонячне місце бутель на 5-6 тижнів. Терн за цей час добре перебродить.

5. Після додайте приблизно літр горілки (можна трохи менше) і знову залиште. На другому етапі наливка буде настоюватися близько 2-3 місяців. Все залежить від того, який витримки напій ви віддаєте перевагу.

6. Додайте в бутель залишилася горілку, акуратно процідіть все.

7. Розлийте все по чистим пляшках і приберіть в темне і прохолодне місце. Через пару тижнів можна пробувати перший раз, що вийшло.

Чудовий аромат і смак наливки точно не залишить вас байдужими.

Схожі рецепти