Mramornoe веб
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, яким десертом побалувати себе і близьких, то пропоную вашій увазі мармурове желе. Це - оригінальне і дуже смачна страва, до того ж, не надто калорійне.
Мармурове желе - це відмінний варіант десерту для дітей. Воно може бути різних кольорів і абсолютно будь-якої форми. За допомогою покрокових інструкцій впорається з цим рецептом навіть початківець кулінар.
- Йогурт - 500 грам
- Желатин - 20 грам
- Вода або прозорий сік - 100 мілілітрів
- Желе - 3 штуки
1. Рецепт приготування мармурового желе слід почати з приготування основного компонента - желе. Використовувати можна готові желе з пакетиків, які продаються в магазинах або ж приготувати його самостійно з соку, компот. Головне, щоб колір готового желе був яскравим і насиченим.
2. Приготоване і застигле желе необхідно дістати з форми і нарізати довільними шматочками. Для цього навіть можна використовувати форми для печива, роблячи з желе зірочки або квіточки.
3. Окремо необхідно замочити мінімум на 1 годину желатин.
4. Далі потрібно підігріти трохи желатин на паровій бані або в мікрохвильовій печі.
5. У глибокій мисці з'єднати йогурт з желатином. Ретельно перемішати все до отримання однорідної маси. Потім викласти нарізані шматочки готового желе в довільному порядку. Залишити масу на холоді мінімум на 2-3 годину. Коли йогурт добре застигне, мармурове желе в домашніх умовах готове.
6. Щоб акуратно дістати желе з форми її можна на кілька секунд опустити в ємність з гарячою водою, тоді воно швидко відійде від стеночек. Готове желе нарізати на порційні шматочки і можна подавати до столу.