Морозиво в морожениці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати натуральне, дуже смачне шоколадне морозиво в морожениці в домашніх умовах? Тоді саме вам і стане в нагоді цей вельми простий рецепт улюбленого багатьма річного десерту.
Цей рецепт приготування морозива в морожениці особливо припаде до смаку всім любителям шоколаду. Насичений смак його просто не залишить всіх, хто спробує, байдужими. Завдяки техніці процес зовсім нескладний. Це чудовий десерт для дорослих і дітей, який обов'язково рекомендую повторити.
- Вершки - 500 мілілітрів
- Какао - 20 грам
- Шоколад - 140 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Жовтки - 5 штук
- Ваніль - За смаком
1. З'єднайте в невеликому сотейнику 250 мілілітрів вершків і какао. Поставте на вогонь.
2. Помішуючи, доведіть до кипіння.
3. Зніміть з вогню і додайте шоколад. Я рекомендую використовувати чорний шоколад.
4. Ретельно перемішайте, поки шоколад повністю не розчиниться.
5. Додайте вершки і ще раз як слід перемішайте.
6. В окремому сотейнику з'єднайте тепле молоко, цукор і щіпку солі. Додайте ванільний екстракт або, якщо є, паличку ванілі.
7. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні збийте в невеликій мисці.
8. З'єднайте молоко з жовтками, перемішайте і відправте на вогонь. Постійно помішуйте, не відходячи від сотейника.
9. Коли суміш завариться, зніміть з вогню і влийте в шоколадну масу. Для надійності процідіть через сито, щоб не попалися грудочки.
10. І відразу ж потрібно відправити все це в мисочку з льодом. Остудіть, перемішуючи.
11. Тепер саме час перелити готову основу в мороженицу. А далі процес можна довірити техніці, слідуючи інструкціям. Для початку потрібно дати морозиву трохи застигнути.
12. Після можна відправити в морозилку до повного застигання.