Морквяно-сирний торт
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, це здасться дивним, але з моркви можна приготувати не тільки смачний салат, але і чудовий торт. Цей рецепт підкорив чимало господинь, і вони взяли його на замітку, щоб частіше готувати.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати морквяно-сирний торт, то цей рецепт вам допоможе. Відмінний десерт для будь-якого чаювання. Торт не тільки смачний, але і корисний!
- Морква - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 75 грам
- Горіхи - 60 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Білі панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Сир - 250 грам (начинка)
- Крем 21% - 250 грам (начинка)
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Цукор - 100 грам (начинка)
- Яйця - 2 штуки (начинка)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (крохмаль)
- Чорний шоколад для прикраси - 30 грам
Горіхи ретельно подрібніть. Ви можете взяти будь-який вид на ваш розсуд, наприклад - кешью або волоські. Вершкове масло розтопіть на паровій бані. Морква вимийте і натріть на дрібній тертці. Борошно просійте, додайте в неї корицю і соду.
У невелику, але глибоку і з високими стінками посуд вбийте курячі яйця. Всипте до яєць цукровий пісок, збивайте їх на максимальній швидкості за допомогою міксера або кухонного комбайна, поки не з'явиться піна.
Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте в яєчну масу розтоплене вершкове масло. Потім всипте подрібнені горіхи, терту моркву і борошно. Ретельно перемішайте вже не міксером, а лопаткою або ложкою.
Форму для запікання, в якій ви плануєте пекти торт, змастіть вершковим маслом. Викладіть на неї морквяне тісто. Гарненько розрівняйте його і поставте в духовку, розпечену до ста вісімдесяти градусів, на п'ятнадцять хвилин.
Тепер вам необхідно приготувати сирну масу для торта. Для цього закиньте в чашу блендера сир, цукор, ванілін і сметану, збивайте на максимальній потужності до повної однорідності. Потім вбийте яйця і знову збивайте, але вже на знижених оборотах. Викладіть сирну масу на корж. Зменшіть температуру в духовці до ста сімдесяти і випікайте торт сорок п'ять хвилин. Прикрасьте остиглий тортик шоколадною крихтою.