Рецепт Морквяно-сирний торт фото

Морквяно-сирний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Морква
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка

Можливо, це здасться дивним, але з моркви можна приготувати не тільки смачний салат, але і чудовий торт. Цей рецепт підкорив чимало господинь, і вони взяли його на замітку, щоб частіше готувати.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати морквяно-сирний торт, то цей рецепт вам допоможе. Відмінний десерт для будь-якого чаювання. Торт не тільки смачний, але і корисний!

  • Морква - 200 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Горіхи - 60 грам
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Білі панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 250 грам (начинка)
  • Крем 21% - 250 грам (начинка)
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка (начинка)
  • Цукор - 100 грам (начинка)
  • Яйця - 2 штуки (начинка)
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка (крохмаль)
  • Чорний шоколад для прикраси - 30 грам
морквяно-сирний торт - фото крок 1
Горіхи ретельно подрібніть. Ви можете взяти будь-який вид на ваш розсуд, наприклад - кешью або волоські. Вершкове масло розтопіть на паровій бані. Морква вимийте і натріть на дрібній тертці. Борошно просійте, додайте в неї корицю і соду.
морквяно-сирний торт - фото крок 2
У невелику, але глибоку і з високими стінками посуд вбийте курячі яйця. Всипте до яєць цукровий пісок, збивайте їх на максимальній швидкості за допомогою міксера або кухонного комбайна, поки не з'явиться піна.
морквяно-сирний торт - фото крок 3
Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте в яєчну масу розтоплене вершкове масло. Потім всипте подрібнені горіхи, терту моркву і борошно. Ретельно перемішайте вже не міксером, а лопаткою або ложкою.
морквяно-сирний торт - фото крок 4
Форму для запікання, в якій ви плануєте пекти торт, змастіть вершковим маслом. Викладіть на неї морквяне тісто. Гарненько розрівняйте його і поставте в духовку, розпечену до ста вісімдесяти градусів, на п'ятнадцять хвилин.
морквяно-сирний торт - фото крок 5
Тепер вам необхідно приготувати сирну масу для торта. Для цього закиньте в чашу блендера сир, цукор, ванілін і сметану, збивайте на максимальній потужності до повної однорідності. Потім вбийте яйця і знову збивайте, але вже на знижених оборотах. Викладіть сирну масу на корж. Зменшіть температуру в духовці до ста сімдесяти і випікайте торт сорок п'ять хвилин. Прикрасьте остиглий тортик шоколадною крихтою.

Схожі рецепти