Рецепт Морквяно-сирний пиріг фото

Морквяно-сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Морква
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Ваші діти не їдять сир, але люблять морквину? Тоді приготуйте дивно смачний і корисний морквяно-сирний пиріг. У цього красивого і ніжного десерту дуже простий рецепт, під силу кожному!

Морквяно-сирний пиріг - просте, але дуже смачне і (безумовно) корисне блюдо, яке може бути сніданком для дитини або десертом до вечірнього чаю. І найголовніше: рецепт приготування морквяно-сирного пирога зовсім нескладний. Цей десерт сподобається не тільки дітям, але і людям, які люблять солодке, але дотримуються дієти. Просто замініть цукор на мед, і у вас вийде відмінний дієтичний пиріг на вечерю.

  • Сир - 350 грам
  • Морква велика - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (вівсяна або пшеничне)
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Банан - 2 штуки
  • Шоколадна стружка - 100 грам
морквяно-сирний пиріг - фото крок 1
Насамперед нагріваємо духовку до 180 градусів. А тим часом приступимо до приготування тіста. Збиваємо яйця з сіллю.
морквяно-сирний пиріг - фото крок 2
Чистка морквина, потремо її на дрібній тертці.
морквяно-сирний пиріг - фото крок 3
У глибокому посуді добре перемішати сир і збиті яйця.
морквяно-сирний пиріг - фото крок 4
До сиру перекладаємо натерту моркву і цукор, як слід перемішуємо.
морквяно-сирний пиріг - фото крок 5
Далі додаємо борошно, ваніль і корицю. Перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, перекладаємо в неї сирно-морквяні масу.
морквяно-сирний пиріг - фото крок 6
Нарізаємо банани кружечками, викладаємо їх поверх морквяно-сирної маси, трохи вдавлюючи їх, посипаємо шоколадною стружкою (або натертим на тертці шоколадом). І ставимо в духовку на 30-40 хвилин.

Схожі рецепти