Морквяно-сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ваші діти не їдять сир, але люблять морквину? Тоді приготуйте дивно смачний і корисний морквяно-сирний пиріг. У цього красивого і ніжного десерту дуже простий рецепт, під силу кожному!
Морквяно-сирний пиріг - просте, але дуже смачне і (безумовно) корисне блюдо, яке може бути сніданком для дитини або десертом до вечірнього чаю. І найголовніше: рецепт приготування морквяно-сирного пирога зовсім нескладний. Цей десерт сподобається не тільки дітям, але і людям, які люблять солодке, але дотримуються дієти. Просто замініть цукор на мед, і у вас вийде відмінний дієтичний пиріг на вечерю.
- Сир - 350 грам
- Морква велика - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки (вівсяна або пшеничне)
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Ваніль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Банан - 2 штуки
- Шоколадна стружка - 100 грам
Насамперед нагріваємо духовку до 180 градусів. А тим часом приступимо до приготування тіста. Збиваємо яйця з сіллю.
Чистка морквина, потремо її на дрібній тертці.
У глибокому посуді добре перемішати сир і збиті яйця.
До сиру перекладаємо натерту моркву і цукор, як слід перемішуємо.
Далі додаємо борошно, ваніль і корицю. Перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, перекладаємо в неї сирно-морквяні масу.
Нарізаємо банани кружечками, викладаємо їх поверх морквяно-сирної маси, трохи вдавлюючи їх, посипаємо шоколадною стружкою (або натертим на тертці шоколадом). І ставимо в духовку на 30-40 хвилин.