Рецепт Морквяно-лимонний пиріг фото

Морквяно-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Овочі, Морква
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Морквяну випічку можна назвати однією з найбільш непередбачуваних: ніколи не скажеш, що в коржі додавали морква. Тут хочу розповісти, як приготувати ніжний і ароматний морквяно-лимонний пиріг.

Цей пиріг порадує не тільки ніжною і повітряної текстурою, але і приємним цитрусовим ароматом і вкрапленням сухофруктів. І це якраз те, що потрібно до чашечки чаю! Додайте трохи кориці або ванілі на смак, так пиріг вийде ще більш апетитним. Ви можете розрізати вийшов корж і змастити його кремом (заварним або сметанним), тоді у вас вийде повноцінний торт. Завдяки рослинній олії пиріг виходить в міру вологим, так що його не потрібно просочувати сиропом.

  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 170 грам
  • Масло рослинне - 90 грам
  • Морква - 200 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Крем - 200 грам
  • Молоко згущене - 100 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Сік лимона - 1/2 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
морквяно-лимонний пиріг - фото крок 1
1. За допомогою міксера збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної білої маси. Додайте рослинне масло без запаху, борошно і розпушувач. Перемішайте до однорідності.
морквяно-лимонний пиріг - фото крок 2
2. Ізюм залийте окропом і залиште на 3-4 хвилини. Викладіть готовий родзинки на паперовий рушник, потім обваляйте в столовій ложці борошна. Моркву натріть на дрібній тертці, зніміть цедру з лимона.
морквяно-лимонний пиріг - фото крок 3
3. Додайте родзинки, цедру лимона і морква до тесту, перемішайте лопаткою. Форму діаметром 22 см застеліть пергаментом, викладіть в неї тісто. Випікайте в розігрітій до 18 градусів духовці 40-45 хвилин.
морквяно-лимонний пиріг - фото крок 4
4. Остудіть пиріг. Приготуйте крем: густу сметану збийте міксером зі згущеним молоком. Додайте сік лимона, збивайте протягом 2-3 хвилин. Покрийте пиріг кремом. Посипте лимонною цедрою. Смачного!

Схожі рецепти