Морквяно-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Морквяну випічку можна назвати однією з найбільш непередбачуваних: ніколи не скажеш, що в коржі додавали морква. Тут хочу розповісти, як приготувати ніжний і ароматний морквяно-лимонний пиріг.
Цей пиріг порадує не тільки ніжною і повітряної текстурою, але і приємним цитрусовим ароматом і вкрапленням сухофруктів. І це якраз те, що потрібно до чашечки чаю! Додайте трохи кориці або ванілі на смак, так пиріг вийде ще більш апетитним. Ви можете розрізати вийшов корж і змастити його кремом (заварним або сметанним), тоді у вас вийде повноцінний торт. Завдяки рослинній олії пиріг виходить в міру вологим, так що його не потрібно просочувати сиропом.
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 170 грам
- Масло рослинне - 90 грам
- Морква - 200 грам
- Ізюм - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Молоко згущене - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Сік лимона - 1/2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. За допомогою міксера збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної білої маси. Додайте рослинне масло без запаху, борошно і розпушувач. Перемішайте до однорідності.
2. Ізюм залийте окропом і залиште на 3-4 хвилини. Викладіть готовий родзинки на паперовий рушник, потім обваляйте в столовій ложці борошна. Моркву натріть на дрібній тертці, зніміть цедру з лимона.
3. Додайте родзинки, цедру лимона і морква до тесту, перемішайте лопаткою. Форму діаметром 22 см застеліть пергаментом, викладіть в неї тісто. Випікайте в розігрітій до 18 градусів духовці 40-45 хвилин.
4. Остудіть пиріг. Приготуйте крем: густу сметану збийте міксером зі згущеним молоком. Додайте сік лимона, збивайте протягом 2-3 хвилин. Покрийте пиріг кремом. Посипте лимонною цедрою. Смачного!