Морквяний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Володарям хлібопічки пропоную спробувати спекти дуже смачний морквяний хліб. Крім яскравого, красивого кольору, він володіє пухнастою структурою. Такий хліб добре використовувати для сніданку. Готуємо!
Пропонований рецепт простий і доступний. З ним впорається навіть починаюча господиня. Дотримуйтесь рецептурою, враховуючи особливості борошна і своєї хлібопічки. Впевнена, результат вас порадує!
- Морква - 100 грам
- Вода - 270 мілілітрів(200 мл. - в тісто, 70 мл. - для моркви)
- Борошно пшеничне - 450 - 550 грам
- Дріжджі - 10 грам (свіжі)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - для моркви)
- Цукор - 1 Ст. Ложка(0, 5 ст.Л. - в тісто, 0, 5 ст.Л. - для моркви)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Кунжут - За смаком (суміш насіння, по бажанню)
- Сухе молоко - 1 Ст. Ложок
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Натріть моркву на дрібній тертці.
У сотейник або в каструльку налийте 1 ст.Л. Рослинної олії, перекладіть в неї терту моркву, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Як тільки морква почне обсмажувати, додайте до неї 70 мл. Води і протягом 3-4 хвилин тушкуйте.
Зніміть морква з вогню. Відставте в сторону.
У відерце хлібопічки налийте теплу воду, розкришите дріжджі, перекладіть морква.
Додайте 450 грам борошна, сухе молоко, 0, 5 ст.Л. Цукру, сіль. Користуйтеся програмою хліб "основний", корочка "середня" . Спостерігайте за процесом замісу.
Якщо тісто розмазується, додайте ще борошна, до тих пір поки не збереться грудку. Додайте, що залишився рослинне масло, закрийте кришку і чекайте закінчення процесу.
Після закінчення програми, дістаньте хліб, перекладіть його на дошку і остудіть. Після можна подавати на стіл.
Смачного!