Рецепт Морквяний хліб в хлібопічці фото

Морквяний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Морква
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 55 хв.

Володарям хлібопічки пропоную спробувати спекти дуже смачний морквяний хліб. Крім яскравого, красивого кольору, він володіє пухнастою структурою. Такий хліб добре використовувати для сніданку. Готуємо!

Опис приготування:

Пропонований рецепт простий і доступний. З ним впорається навіть починаюча господиня. Дотримуйтесь рецептурою, враховуючи особливості борошна і своєї хлібопічки. Впевнена, результат вас порадує!

  • Морква - 100 грам
  • Вода - 270 мілілітрів(200 мл. - в тісто, 70 мл. - для моркви)
  • Борошно пшеничне - 450 - 550 грам
  • Дріжджі - 10 грам (свіжі)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - для моркви)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка(0, 5 ст.Л. - в тісто, 0, 5 ст.Л. - для моркви)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Кунжут - За смаком (суміш насіння, по бажанню)
  • Сухе молоко - 1 Ст. Ложок
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 2
Натріть моркву на дрібній тертці.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 3
У сотейник або в каструльку налийте 1 ст.Л. Рослинної олії, перекладіть в неї терту моркву, додайте цукор і поставте на середній вогонь. Як тільки морква почне обсмажувати, додайте до неї 70 мл. Води і протягом 3-4 хвилин тушкуйте.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 4
Зніміть морква з вогню. Відставте в сторону.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 5
У відерце хлібопічки налийте теплу воду, розкришите дріжджі, перекладіть морква.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 6
Додайте 450 грам борошна, сухе молоко, 0, 5 ст.Л. Цукру, сіль. Користуйтеся програмою хліб"Основний" , корочка"Середня" . Спостерігайте за процесом замісу.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 7
Якщо тісто розмазується, додайте ще борошна, до тих пір поки не збереться грудку. Додайте, що залишився рослинне масло, закрийте кришку і чекайте закінчення процесу.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 8
Після закінчення програми, дістаньте хліб, перекладіть його на дошку і остудіть. Після можна подавати на стіл.
морквяний хліб в хлібопічці - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти