Морквяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Як би мені хотілося забути про покупному хлібі! Їла б тільки домашній, але запікати його довго, і я можу дозволити собі це тільки у вихідні. Але зате завжди вибираю смачний і незвичайний рецепт, як цей.
Для мене цей варіант став відкриттям. У складі поєднуються прості і доступні інгредієнти, які дали новий смак. Вам теж буде цікаво дізнатися про те, як приготувати морквяний хліб. Він буде не просто смачним, але і красивим за кольором. А незвичайну нотку дасть часник, трохи прянощі не зашкодить.
- Пшеничне борошно - 360 грам
- Морква - 540 грам
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Вода тепла - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка

1. У мисці змішайте воду з дріжджами і цукром.

2. Залиште отриману суміш під пакетом при кімнатній температурі на 2 годину.

3. В цей час очищену і промиту моркву натріть на дрібній тертці.

4. Потім обсмажте моркву в маслі протягом 13 хвилин, помішуючи.

5. Потім на сковороду додайте часник і сіль. Все перемішайте.

6. Коли дріжджі підійшли, додайте до них моркву і чашку борошна. Суміш перемішайте.

7. Далі всипте борошно. Замішайте тісто. Залиште його на 1 час.

8. Після цього форму для випічки змастіть маслом.

9. З тіста зробіть необхідну форму. Потім викладіть його в підготовлений посуд. Залиште тісто підходити під харчовою плівкою на 45 хвилин.

10. Тепер відправте хліб в духовку при 220 градусах на 20 хвилин.

11. Потім закрийте випічку фольгою. Готуйте її ще 30 хвилин.

12. Подавайте хліб в охолодженому вигляді. Приємною дегустації!