Молочна кукурудзяна каша
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітніть меню своїх малюків, та й своє теж, приготувавши смачну і корисну молочну кукурудзяну кашу. Кашу можна зробити солодкою, додати фруктів і горішків - дуже ситно і корисно, рекомендую!
Заголовок дужка - дуже ситний продукт. Сама вона традиційно використовується в багатьох кухнях світу, та ж мамалига або грузинське гомі готуються на кукурудзяній крупі. Щоб приготувати смачну молочну кукурудзяну кашу, я беру не надто дрібну крупу, щоб потім каша розварилася і була густою. За бажанням в готову кашу можна додати меду.
- Заголовок зернових - 90 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Горіхи, фрукти - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Висипати крупу в каструлю на 1, 5 L (бажано - з товстим дном).
Влийте воду, доведіть до кипіння, помішуйте, щоб не було грудочок.
Коли каша закипить, волога практично википить, а каша загусне, влийте половину молока, перемішайте. Дайте нагрітися, влийте молоко, додайте масло і доведіть все до кипіння.
Посоліть готову кашу, дайте їй охолонути. До речі, по консистенції каша із запалу з жару виходить рідкуватий, але кукурудзяна крупа добре вбирає вологу. Тому можете дати каші настоятися, і тоді вона вийде більш густий.
Готову молочну кукурудзяну кашу подавати можете з фруктами або горішками. Смачного!