Рецепт Млинці тонкі на дріжджах фото

Млинці тонкі на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Дієтичне харчування, Пісні страви
На сніданок
Випічка, Млинці

Скільки ж існує варіантів тесту для млинців? Напевно, їх складно порахувати. Постійно з'являються нові. Якісь запам'ятовуються і йдуть в книгу улюблених рецептів. Для мене це один з них.

Прочитайте, як приготувати млинці тонкі на дріжджах. Мама і бабуся в моєму дитинстві запікали саме такі, дріжджові з молоком. Їх можна подавати з будь-яким повидлом, варенням або сметаною. А також вони можуть стати хорошою основою для закуски з начинкою.

  • Борошно - 3 склянки
  • Молоко - 1 літр
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок (для смаження)
  • Крем - 5 Ст. Ложок
млинці тонкі на дріжджах - фото крок 1
Для опари змішаємо дріжджі, борошно, цукор і трохи підігріте молоко.
млинці тонкі на дріжджах - фото крок 2
Перемішуємо все і залишаємо на годину, щоб дріжджі почали діяти. Тісто підніметься досить сильно.
млинці тонкі на дріжджах - фото крок 3
Тепер з'єднуємо в мисці сметану, яйця, 1 ст. L. Цукру. Збиваємо все віночком, щоб цукор розчинився.
млинці тонкі на дріжджах - фото крок 4
Отриману суміш вводимо в тісто, перемішуємо гарненько. Залишимо тісто ще хвилин на 20, а потім почнемо випікати млинці звичайним способом, змащуючи сковорідку рослинним маслом.
млинці тонкі на дріжджах - фото крок 5
Готові млинці складайте гіркою або відразу загортати в них начинку. Все готово, можна пробувати.

Схожі рецепти