Млинці тонкі на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Скільки ж існує варіантів тесту для млинців? Напевно, їх складно порахувати. Постійно з'являються нові. Якісь запам'ятовуються і йдуть в книгу улюблених рецептів. Для мене це один з них.
Прочитайте, як приготувати млинці тонкі на дріжджах. Мама і бабуся в моєму дитинстві запікали саме такі, дріжджові з молоком. Їх можна подавати з будь-яким повидлом, варенням або сметаною. А також вони можуть стати хорошою основою для закуски з начинкою.
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1 літр
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок (для смаження)
- Крем - 5 Ст. Ложок
Для опари змішаємо дріжджі, борошно, цукор і трохи підігріте молоко.
Перемішуємо все і залишаємо на годину, щоб дріжджі почали діяти. Тісто підніметься досить сильно.
Тепер з'єднуємо в мисці сметану, яйця, 1 ст. L. Цукру. Збиваємо все віночком, щоб цукор розчинився.
Отриману суміш вводимо в тісто, перемішуємо гарненько. Залишимо тісто ще хвилин на 20, а потім почнемо випікати млинці звичайним способом, змащуючи сковорідку рослинним маслом.
Готові млинці складайте гіркою або відразу загортати в них начинку. Все готово, можна пробувати.