Рецепт Млинці на ряжанка без яєць фото

Млинці на ряжанка без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Оригінальний рецепт приготування звичних нам млинців. З легким смаком і ароматом топленого молока, ніжні і тонкі млинці - це ідеальний варіант для сніданку. І готувати їх дуже легко і просто.

У мене в холодильнику завжди можна знайти залишки молочних продуктів: молоко, кефір, ряжанку. Викинути їх шкода, а допивати вже трохи постояли продукти не дуже хочеться. І тоді на допомогу приходять такі ось відмінні рецепти. Рецепт приготування млинців на ряжанка без яєць оригінальний і простий. Продукти для приготування цілком доступні і завжди знайдуться на вашій кухні, тому розповідаю, як приготувати млинці на ряжанка без яєць. А ви читайте і готуйте.

  • Ряжанка - 700 мілілітрів
  • Манна крупа - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 1-3 Ст. Ложок (за смаком)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2 склянки (може, трохи більше)
  • Ягоди - 1 Склянка (свіжі або заморожені)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
млинці на ряжанка без яєць - фото крок 1
У ряжанку додамо сіль, цукор і манку, добре перемішати. Поставимо на невеликий вогонь, щоб трохи підігріти цю суміш, а потім залишимо хвилин на 40, щоб манка встигла набрякнути.
млинці на ряжанка без яєць - фото крок 2
Якщо ягоди у вас заморожені, то краще їх заздалегідь дістати. У ряжанку просіюємо борошно і соду, тісто має вийти густим, як на оладки, додаємо масло. Але якщо воно дуже густе, а ви хочете отримати млинці тонший - то краще додати ще ряжанки або теплої води.
млинці на ряжанка без яєць - фото крок 3
Ягоди краще брати щільні (смородину, журавлину, чорницю), вийде смачніше, якщо будуть потрапляти в млинцях цілі ягідки. Розморожені ягоди разом з соком додаємо в тісто і перемішуємо.
млинці на ряжанка без яєць - фото крок 4
Смажимо на сухій розжареній сковороді, Якщо ж прилипають, то злегка змажемо сковороду рослинною олією.
млинці на ряжанка без яєць - фото крок 5
Смажимо млинці з обох боків до золотистого кольору.

Схожі рецепти