Млинці на ряжанка без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування звичних нам млинців. З легким смаком і ароматом топленого молока, ніжні і тонкі млинці - це ідеальний варіант для сніданку. І готувати їх дуже легко і просто.
У мене в холодильнику завжди можна знайти залишки молочних продуктів: молоко, кефір, ряжанку. Викинути їх шкода, а допивати вже трохи постояли продукти не дуже хочеться. І тоді на допомогу приходять такі ось відмінні рецепти. Рецепт приготування млинців на ряжанка без яєць оригінальний і простий. Продукти для приготування цілком доступні і завжди знайдуться на вашій кухні, тому розповідаю, як приготувати млинці на ряжанка без яєць. А ви читайте і готуйте.
- Ряжанка - 700 мілілітрів
- Манна крупа - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1-3 Ст. Ложок (за смаком)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки (може, трохи більше)
- Ягоди - 1 Склянка (свіжі або заморожені)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
У ряжанку додамо сіль, цукор і манку, добре перемішати. Поставимо на невеликий вогонь, щоб трохи підігріти цю суміш, а потім залишимо хвилин на 40, щоб манка встигла набрякнути.
Якщо ягоди у вас заморожені, то краще їх заздалегідь дістати. У ряжанку просіюємо борошно і соду, тісто має вийти густим, як на оладки, додаємо масло. Але якщо воно дуже густе, а ви хочете отримати млинці тонший - то краще додати ще ряжанки або теплої води.
Ягоди краще брати щільні (смородину, журавлину, чорницю), вийде смачніше, якщо будуть потрапляти в млинцях цілі ягідки. Розморожені ягоди разом з соком додаємо в тісто і перемішуємо.
Смажимо на сухій розжареній сковороді, Якщо ж прилипають, то злегка змажемо сковороду рослинною олією.
Смажимо млинці з обох боків до золотистого кольору.